Publicat : vin, sept. 25th, 2015

Conferinta… de peşte

Ghe StefanN-am spune ca ar fi lipsa de subiecte serioase pe care politicienii sa le abordeze in conferintele de presa. O doamna blonda (rau de tot) ne spunea zilele trecute ca suntem judetul „cel mai codas” si ca singurii care ar putea sa ne scoata din marasm ar fi guvernantii de dreapta (la nivel local si national). Asta subiect de dezbatere, nu-i asa? Sa isi bata capul sa gaseasca solutii (de dreapta), sa ne lumineze dreapta asta si pe noi amarastenii de rand. Ce constatam insa in conferintele lor de presa? Ale dreptei, desigur? Ca dreapta stie ce face stanga si spune ca face prost. Cand vine randul dreptei sa vina cu solutii, le preia pe alea proaste ale stangii… Nu mai intelege nimeni, nimic…

Vineri, 25 septembrie am asistat, la sediul PNL, la „conferinta de peşte” – asa cum a scris un coleg de breasla…

Co-presedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Stefan, un adevarat „doctor in peşte” (denumirea nu ne apartine) a lansat… arogante cu privire Piata de gross pentru peşte din Giurgiu, un proiect cu fonduri UE de o valoare considerabila si care va crea intre 10 si 14 locuri de munca. Cofinantarea din bugetul local la „constructia faraonica” – asa cum a denumit Gheorghe Stefan o hala modern accesorizata  a fost de 2% din valoarea proiectului.

Revenind la „arogante”, pare ca domnului Gheorghe Stefan nu-i plac proiectele care au la baza… peştele. Mai mult de atat, este prieten cu mama Omida, pentru ca previziunile lui sunt mai mult decat sumbre cu privire la abia nascuta piata de peşte:

„L-am prins in cârlig pe domnul primar Nicolae Barbu, nu stie pe unde sa mai scoata camasa, cum sa faca sa poata exploata acest centru de gross de peste facut pe bani publici, e-adevarat cu 2% contributie locala. Eu stiu ca nu are voie sa exploateze Primaria aceasta piata, pentru ca eu am facut programul national de pescuit si ghidurile solicitantului si manualele de procedura. Nu va putea sustine aceasta investitie faraonica, prin comparatie cu productia de peste a judetului Giurgiu. Ramân la parerea ca va fi un fiasco total…” a declarat Gheorghe Stefan.

Daca primarul ar fi fost liberal, altul ar fi fost discursul. Insa, intr-un judet si oras care se lupta cu eterna „lipsa a locurilor de munca”, aceasta investitie a creat totusi locuri de munca. Iar daca gandim pozitiv, piata de gross de peşte ar putea revigora pescuitul in zona – nu numai pe Dunare, dar si in salba de balti care au devenit crescatorii private peşte. In ce priveste afacerea cu peşte a domnului Gheorghe Stefan, nu credem ca ar putea avea de suferit prin aparitia pietei de gross la Giurgiu. Sau nu?

 

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Sorin spune:

    Gim-ule, te contrazici, parcă mai ieri spuneai că sunt locuri de muncă dar nu vor giurgiuvenii să le ocupe. Iar alea 10- 14 locuri de muncă, fii sincer, că doar erai de față când primarul a spus despre noua direcție din Primărie. Zicea de 10 angajați, nu de locuri de muncă. Să înțeleg că va angaja încă 10- 14 persoane în direcția aia? Sau vor fi unii dintre actualii angajați?