Consilierul judetean PNL, Iacob Nicusor – DREPT LA REPLICA

drept-la-replicaIn urma aparitiei in data de 18 ianuarie in editia online a publicatiei Opinia giurgiuveanului a articolului “Astazi la CJ s-a jucat piesa “Penibilii”, in regia PNL (http://opiniagiurgiu.ro/politica/stirea-zilei/astazi-la-cj-s-a-jucat-piesa-penibilii-in-regia-pnl/ ), consilierul Nicusor Iacob ne-a transmis spre publicare un drept la replica pe care in redam mai jos in forma in care a fost redactat:

“Subsemnatul Iacob Marius Nicusor, in calitate de consilier judetean si lider de grup al consilierilor judeteni PNL Giurgiu, avand in vedere dezinformarea si manipularea liderilor PSD, in frunte cu domnul Marian Mina, dar si a unor site-uri de presa( printre care si al dumneavoastra),in legatura cu sedinta consiliului judetean din data de 18.01.2018, si pt corecta informare a cetatenilor judetului, inteleg sa transmit acest drept la replica.
In a doua jumatate a zilei de miercuri, 17.01.2018, am fost anuntat printr-un sms ca suntem convocati in sedinta extraordinara joi, 18.01.2018, fara sa primesc pe e-mail documente referitoare la ordinea de zi, precum si alte materiale informative in legatura cu proiectele de hotarare ce urmau a fi dezbatute, lucru contrar art. 39, alineat 3 din legea 215/2001, care specifica faptul ca inainte cu cel putin 3 zile se face convocarea in sedinta extraordinara si, odata cu notificarea convocarii, sunt puse la dispozitia consilierilor materialele inscrise pe ordinea de zi. Precizez faptul ca, dupa ce am primit sms-ul de convocare, am solicitat, ca raspuns la convocare, materialele cu ordinea de zi, dar n-am primit niciun raspuns. A doua zi, la sedinta consiliului judetean, impreuna cu colegii mei din grupul PNL, am constatat o atitudine total ostila, sfidatoare si aroganta a presedintelui Marian Mina atunci cand i-am atras atentia asupra faptului ca sedinta a fost convocata ilegal si, mai mult, fara intrunirea comisiilor de specialitate care au rol de emitere a unor referate din punct de vedere juridic, economic si de alta natura. Mai adaug faptul ca, inaintea luarii de cuvant a consilierilor PNL, unul din consilierii majoritatii PSD-ALDE, avocat de profesie, i-a atras atentia presedintelui Marian Mina cu privire la mai multe neconcordante juridice ale proiectelor de hotarare, spunandu-i ca exista loc de foarte multe interpretari din punct de vedere legal.
Cand am constatat dispretul total fata de lege al presedintelui Marian Mina, impreuna cu colegii din grupul PNL, am hotarat sa ne abtinem de la aceste proiecte de hotarare, lucru ce a atras o serie de mistouri si glume de puscariabil penibil ale domnului Mina.
Asadar, PNL Giurgiu si consilierii sai nu s-au opus si nu se vor opune dezvoltarii judetului, doar ca dorim sa votam in cunostinta de cauza proiecte de hotarare bine ancorate in legalitate!
Va multumesc!
Nicusor Iacob”