Publicat : Dum, apr. 17th, 2016

Consilierul Velicu – ce-am avut si ce-am pierdut

cl-2Tanarul si nelinistitul consilier local, Florian Velicu a pierdut procesul pe care l-a intentat colegilor din Consiliul local si impotriva primarului Barbu. Instanta a respins actiunea formulata de reclamantul Velicu Florian impotriva paratului Municipiul Giurgiu prin primar, ca fiind introdusa impotriva unei persoane lipsita de calitate procesuala pasiva. De asemenea, respinge ca nefondata actiunea formulata de reclamantul Velicu Florian impotriva paratului Consiliul Local al Municipiului Giurgiu. Obliga reclamantul sa plateasca Municipiului Giurgiu prin primar, suma de 8.230,13 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.
Velicu mai are totusi o sansa, aceea ca in termen de 15 zile de la comunicare sa faca recurs la Curtea de Apel Bucuresti.
Cine este consilierul Velicu?
In mandatul trecut a fost consilier local din partea PDL. Dorindu-si cu ardoare sa mai prinda un loc… caldut sub soare, Velicu a incercat din nou la PDL, insa usile i-au fost inchise. PNL-ul avea listele complete, asa ca nici apropierea de Lucian Iliescu nu i-a mers. Asa ca in fapt de seara “a sunat un prieten”. Care i-a raspuns si a modificat (spre dimineata) lista PPDD, doar pentru a-i face loc lui Velicu. Asa a ajus din nou consilier local. Pe o lista modificata dupa miezul noptii, cu foarte putin timp inainte de a se incheia termenul limita pentru depunerea dosarelor.
Spre toamna, spera sa poata repeta “saga” si la nivel mare – asa ca a candidat pe un colegiu de deputat. Votul direct s-a revazut in rezultate. N-a luat testul electoratului. A urmat o perioada in care a incercat variante si variante de a se remarca. Cele mai multe au fost in Consiliul local, unde, in final, a reusit performanta de a-si da in judecata colegii. Ultima data a fost vazut la conferinta de presa a PNL, stand in preajma fostului sau dusman – Lucian Iliescu. In cadru oficial.
Este interesant de urmarit evolutia politica a personajului. Si sa ne facem un calcul cinstit: ce-am avut si ce-am pierdut…

I. Diaconescu

Despre autor

-