Publicat : mar, mart. 17th, 2015

Constantin Buduru: Nu am raspuns reactiilor din presa pentru ca nu am vrut sa pun intr-o lumina proasta institutia pe care o conduc…

buduruConstantin Buduru nu a dorit sa comenteze in niciun fel declaratiile belicoase ale lui Nicolae Tone, in schimb ne-a oferit cateva repere ale activitatii sale de numai o luna de zile la Muzeul Judetean…

Muzeu care, conform precizarilor sale, se afla intr-o situatie dezastruoasa, iar raportul auditului facut de catre Consiliul Judetean confirma acest lucru…

“Inca din anul 2013 a existat o decizie privind activitatea comisiilor de inventariere stiintifica a patrimoniului muzeal, care prevedea ca pana in 15 decembrie 2014 sa fie inventariate toate colectiile muzeului, sa fie trecute intr-un registru, conform Legii 311… Nici pana in acest moment nu s-a finalizat aceasta actiune si suntem in situatia ingrata in care nu se cunoaste numarul bunurilor aflate in acest muzeu. Muzeul din Giurgiu este singurul din tara in aceasta situatie… Ca sa nu mai spun de faptul ca nu toate bunurile culturale au valoare de inventar…”, a precizat Constantin Buduru.

Se pare ca nu numai aceste probleme greveaza starea de spirit si situatia Muzeului Judetean, ci ca acestea ar fi mult mai multe si ca ani de zile s-a ascuns mizeria sub presul pasarii raspunderii.

Decodificand declaratiile lui Constantin Buduru, si ascultand franturi de conversatii dintre angajati ai institutiei, divergentele dintre angajati de generatii diferite au facut ca atmosfera sa devina din ce in ce mai apasatoare – totul grevat si pe “vidul de putere” din institutie…

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Adrian CHIRAN spune:

    Oare cand si unde a fost manager d-l Buduru ?! Dansul a fost tot timpul „vioara a doua” , indiferent de ce functie (profesionala ,nu politica ) a ocupat.

  2. Cred ca directorul nu trebuie sa fie om de cultura ci mai curand un administrator , un manager .Un om cu „cojones ” .
    Dupa Revolutie un candidat la Presedintie a fost intrebat daca se pricepe in domeniul X .Si el a raspuns : NU , eu ma pricep sa aleg un consilier bun care sa se priceapa la domeniul X.
    Si primul pas spre a administra o casa este sa-i cunosti ” inventarul ” .Altfel toti se pot autoservi de acolo cum s-a intamplat acum 20 de ani cu manuscrisele neinventariate din subsolul Bancii Nationale.
    Daca Buduru reuseste , in timp record , sa finalizeze aceasta inventariere atunci are tot respectul meu .Daca nu….