Creatorii digitali romani, promovati la Bruxelles in cadrul unei expozitii inedite organizate de europarlamentarul Victor Negrescu

prezentareEurodeputatul Victor Negrescu a organizat, in Parlamentul European, expozitia „In culise cu creatorii Europei”, la care au luat parte creatori romani celebri din zona online – „DoZa de Has”, „Creative Monkeyz”, „JamilaCuisine” si „Curiosity Land”. Acestia au prezentat povestile lor de succes si au aratat, alaturi de europarlamentarul Victor Negrescu, capacitatea de inovare a romanilor din dorinta lor de a promova o altfel de imagine a Romaniei in Europa.

dezbatereEvenimentul s-a bucurat si de prezenta Presedintelui Google Europa, Matt Brittin, care a participat pentru a cunoaste potentialul creativ al romanilor. La expozitia „In culise cu creatorii Europei” au luat parte, de asemenea, creatori digitali faimosi din Germania, Franta, Spania, Polonia, dar si din alte tari, precum si mai multi membri ai Parlamentului European.

Victor Negrescu, actualul detinator al titlului „Europarlamentarul Anului pentru Agenda Digitala si Internet”, le-a multumit creatorilor digitali romani prezenti la expozitie pentru ca au demonstrat, prin succesul lor, ca Romania a reusit sa valorifice Internetul drept un motor de inovare si dezvoltare si sa devina un exemplu pentru alte tari. Acesta le-a multumit, de asemenea, tuturor participantilor, Presedintelui Google Europa si colegilor din reteaua de europarlamentari sub 40 de ani (EU40) pentru sprijinul acordat in organizarea expozitiei internationale.

cu presedintele Google Europa - Matt BrittinEurodeputatul roman a subliniat ca este momentul ca societatea europeana sa profite de avantajele oferite de mediul digital pentru a se dezvolta si pentru a crea noi locuri de munca, acesta oferind asigurari ca va reprezenta o punte de legatura intre mediul online si politicile europene privind Internetul si Agenda Digitala.
„Am organizat aceasta expozitie pentru a ne asigura ca auzim vocile si povestile dumneavoastra, ale inovatorilor digitali din Europa si din tara mea, Romania, sa invatam si sa ne inspiram din ele. Vreau sa facem tot ce putem aici, la Bruxelles, pentru a crea un mediu favorabil pentru voi – sa ne asiguram ca puteti creste cat mai mult si transforma UE intr-un lider mondial in domeniul digital. Este timpul, atat pentru scena politica, cat si pentru societatea europeana, sa ne intelegem potentialul sectorului digital si sa profitam de acesta pentru a ne dezvolta si crea noi locuri de munca.
M-am nascut intr-o lume in care majoritatea locuitorilor planetei nu folosisera niciodata un telefon. Astazi, exista mai multe dispozitive mobile in lume decat oameni! In Europa, suntem fruntasi in privinta mediului online: mai mult de 80% dintre gospodarii au acces la Internet. Iar acest lucru ne da o responsabilitate aparte in elaborarea politicilor corecte in domeniu.
Va asigur ca rolul meu aici este de a fi o punte de legatura intre dumneavoastra, mediul online european, si procesul de elaborare de politici privind Agenda Digitala si imi doresc ca Romania sa fie unul dintre fruntasii Europei”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu in discursul sau de la deschiderea expozitiei.
Victor Negrescu a castigat anul acesta premiul „Europarlamentarul Anului” la categoria Internet si Agenda Digitala, acordat de prestigioasa publicatie The Parliament Magazine. De la inceputul mandatului sau, Victor Negrescu s-a remarcat in domeniul Agendei Digitale si Internetului prin mai multe pozitii exprimate in plenul Parlamentului European si prin evenimentele organizate la Bruxelles care au vizat fie protejarea utilizatorilor de Internet, fie crearea unei piete interne unice in domeniul digital si scaderea tarifelor de comunicatii la nivel european. De asemenea, europarlamentarul roman a scris numeroase articole pe aceasta tema in presa europeana, subliniind in mai multe randuri potentialul special al Romaniei in domeniul IT&C.