Publicat : mie, apr. 13th, 2016

Cu stangul… in dreapta

Editorial11Motto: „Daca te-a invatat cineva, prost te-a mai invatat, daca ai facut dupa capul tau, prost cap ai avut” (Ion Creanga – Povestea porcului)
Dever mare la PNL Giurgiu pe 13 ale lunii in curs. „Presa galbena” a fost anuntata sa vina mai devreme la conferinta de presa, sa intre pe usa din fata a sediului partidului, iar usa laterala sa fie incuiata pentru „presa rosie”. Nu stim motivul pentru care se fereau liderii liberali sa spuna cu subiect si predicat ca „deverul” era facut nu de ei, ci de revenirea in partid a doi parlamentari: senatorul Lucian Iliescu si deputatul Marin Anton.
Asa se face ca jurnalistii din „presa rosie” – care nu mai merg demult la conferintele PNL, nu numai ca de aceasta data nu au fost anuntati prin SMS ca de obicei, dar li s-a interzis accesul in sediul PNL.
Ajunsi in fata usii incuiate, liberalii l-au trimis pe Sorin Dadiloveanu sa anunte jurnalistii ca, citez: „Imi pare rau ca trebuie sa va anunt, asa mi s-a spus, nu aveti acces in sediul partidului, fara sa aveti acreditari”. Stanjenitor moment. Nu pentru jurnalisti, cat pentru un partid liberal. Si national.
Sigur ca situatia s-a rezolvat (tot stanjenitor pentru PNL) cand un alt tanar (spilcuit si care tocmai daduse examenul pentru carnetul auto) – Adrian Chiran – a ajuns in graba sa ne anunte: „Va rog sa va intoarceti, puteti intra. A fost o neintelegere. Colegul meu (Dadiloveanu – N.R.) a inteles gresit. Va cer scuze in numele lui”.
Si mai jenant…
Insa aceste momente palesc pe langa ce a putut sa declare Dumitru Beianu, acest Don Quihote neinteles, intr-un permanent razboi cu presa locala, pe principiul comunist „cine nu e cu noi e impotriva noastra”… Beianu a declarat si pe holul de la intrare si in conferinta de presa, ca („presa rosie” – N.R.) ar trebui sa ii multumeasca senatorului Lucian Iliescu ca a putut sa intre in sediul PNL la conferinta de presa. Si a mai pomenit ceva de semnarea articolelor, de deontologie profesionala si de presa care trebuie sa fie in slujba cetateanului.
„Bai, esti nebun!?” pe bune domnu’ Beianu? Ati privatizat partidul si noi nu stiam? La care semnaturi faceati referire – la cele cu „Info Press” sau Pixu’ corect? Oar’ ce spuneati de deontologie si „in slujba cetateanului”? Ca e valabil doar pentru presa? La politicieni nu se pune? Adica voi sa va prostituati, sa va puneti la adapost in cate partide vreti, cand vreti si sa va puneti… in slujba cetatenilor doar din patru in patru ani – iar noi „avem obligatia” sa va va aducem cate un laudatio pe saptamana. Daca se poate si mai des. Altfel suntem „colorati” (din pacate si de colegi din presa, care uita ca sunt la randul lor… colorati), suntem amenintati, suntem pusi la zid in fiecare conferinta de presa, ni se sugereaza teme, ni se sugereaza politica editoriala… Iar cand cerem explicatii si raspunsuri la intrebari (uneori pertinente, alteori mai putin pertinente – dar sigur in interesul corectei informari a cetateanului), va amintiti cum ne raspundeti, nu? In zeflemea, cu o superioritate care va duce in ridicol. Asa cum ati fost si la conferinta de presa din 13 aprilie. Ghinion.
Pe 13 aprilie ati reusit sa mai dati o lovitura. Ati dat (inca o data) cu stangul… in dreapta.
P.S. Pentru a nu exista dubii, la conferinta de presa de care vorbim, jurnalistii „din presa rosie” au venit din respect pentru senatorul Lucian Iliescu, deputatul Marin Anton si copresedintele Gheorghe Stefan.

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Ghimpele spune:

    Beianu, acest „GENIU NEINTELES”, acest frustrat, plin de venin si ura impotriva tuturor celor ce nu ii ridica osanale, precum cei menționați, pe post de valeti, acest individ avid de putere, simte ca visul lui de a dirija in acest judet se apropie de final…dupa ce a distrul partidul, incepand cu organizația municipala, apoi cea județeană, dupa ce a confundat sediul partidului cu propriul sediu de firma, unde accesul este limitat in functie de preferințele acestuia…e cazul sa plece acasa si sa lase partidul pe mainile celor care se pricep sa-l aduca la un nivel mult peste cel unde se afla astazi…