Publicat : mie, ian. 11th, 2017

Cum au fost (si sunt?) aranjate concursurile pe post la doi s’un sfert!

what-isDacă vă imaginați cumva că lucrurile stau bine, sau măcar se îndreaptă spre bine, la nivelul instituțiilor de forță ale aparatului de ordine publică al MAI, ei bine vă înșelați!
Să luăm spre exemplu proaspăt restructurata Direcție Generală de Protecție Internă – DGPI a MAI, fosta UM 0215, sau mai cunoscută nouă ziariștilor, ca fosta Doi ș-un sfert.
Pe final de mandat, fostul Ministru de Interne Ioan Dragoș Tudorache și-a asumat riscanta misiune de a reforma DIPI, transformând-o în DGPI prin Ordonanță de Urgență la începutul lunii Noiembrie 2016, susținând nici mai mult, nici mai puțin, că este nevoie de „un element de credibilitate, de rigoare, de ordine și garanții suplimentare”.
Deși ne amuză partea cu ”garanții suplimentare”, nu comentăm motivele, pentru că nu suntem ziar de satiră, dar ceva ne amuză însă tare de tot, dacă nu ar fi trist.foto1La jumătatea lunii Decembrie, serviciile teritoriale județene ale DGPI (Serviciile de Informație și Protecție Internă – SIPI), scot pe bandă rulantă la concurs posturile de șef serviciu, publicate chiar pe site-ul Ministerului de Interne la adresa http://www.mai.gov.ro/index06_1.html.
La fel s-a întâmplat și la Giurgiu; Pe 15 decembrie 2016 ora 11.55 (foto1) este postat anunțul de concurs pentru postul de șef serviciu II al SIPI Giurgiu. Toate bune și frumoase, numai că din parcurgerea anunțului de concurs anexat (foto2) constatăm cu stupoare că înscrierile la concurs se faceau până la data de 14 decembrie 2016 ora 12.00 (!!), în intervalul orar 8.00 – 16.00 (sic!), iar depunerea dosarelor la Serviciul Resurse Umane al DGPI (din București n.r.) se putea depune până la ora 15.00 a datei de 15 decembrie 2016, adică în termen de 3 ore și 5 minute de la afișarea anunțului de concurs!foto2Zâmbiți nu-i așa?
Stați că nu am terminat: În data de 19 decembrie 2016, ora 9.00 are loc singura probă de concurs, care a constat din interviu pe subiecte profesionale (sic!)
Sincer, nu ne interesează nici ce subiecte au fost, dacă au fost profesionale sau neprofesionale, nici graba cu care s-au organizat aceste concursuri, (că de, se anunța schimbarea Guvernului) și nici măcar cine a câștigat concursul de la Giurgiu.
Simplul fapt că a ieșit cine trebuie, ne liniștește!
Redacția

Despre autor

-