Cum sa fii Curcan, sa te dai Cocos si sa cazi… de fazan

Motto: Tara piere, babele se piaptana…
In ultimele conferinte de presa, singurul politician care a criticat vehement “activitatea” sefului Inspectoratului Judetean de Politie – comisar sef, Tone Marian Catalin – a fost liberalul Marin Anton. In urma cu trei saptamani, politicianul nu se putea dumiri ce cauta seful Politiei Judetene la intalnirile din judet ale prefectei Carmen Nina Crisu, si, mai mult decat atat, de ce este… soferul acesteia.
Gura targului vorbeste si de paranghelii in vila unui alt sef de deconcetrata (in uniforma) de la care seful politiei ar fi nelipsit… Dar acestea sunt, desigur, rautacisme ale invidiosilor, nu-i asa?
Cert este ca, numit cu pompa in fruntea IJP, dupa ce s-a luptat cu drogurile din Capitala, asteptarile au fost mari… Si dezamagirile sunt acum pe masura…
Chiar din comunicatele IJP aflam ca persoanele sub influenta drogurilor conduc autoturisme si sunt depistate pur intamplator…
In liceele giurgiuvene se fumeaza jointuri la greu, la Unitatea de Primiri Urgente vin din ce in ce mai multi tineri sub influenta substantelor interzise si sute de parinti din Giurgiu isi striga in van disperarea…
Intrebarea legitima este, ce face domnul Tone?
Pai, aflam ca domnia sa schimba sefii de post din localitatile judetului “dupa cum vrea muschii primarilor si ai prefectei”…
Dupa isprava facuta de seful Politiei Municipale, domnul Alexandru Cocos (adus din Calugareni la Giurgiu), care “a dat-o” pe langa Lege semnand o Dispozitie (nr.228097 din 04.04.2018 – foto 2 si 3 din finalul materialului) prin care isi trimite subordonatii sa ii verifice pe colegii politisti aflati in concediu medical, ne asteptam la transparenta, la un comunicat prin care domnul Tone sa explice cetatenilor ce masuri a luat.
Astfel, domnia sa ar fi evitat pozitia… de fazan in aceasta tevatura care a facut deliciul presei si a iritat sindicatele din bransa (foto 4).
Ca si cum nu ar fi fost de ajuns aceasta gafa de proportii, in presa locala mai apare o bomba care poate exploda facand sa zboare nu numai fulgii de pe cele trei pasari din titlu, dar si grade sau functii.
La nivel de zvon, aflam dintr-o publicatie locala (http://giurgiu-news.ro/news/index.php/2018/04/16/bomba-conducerea-ijp-loveste-din-nou/) ca in urma cu o luna, la Politia Giurgiu s-ar fi facut o angajare… cu cantec (de lebada?). Un politist dat afara „de sub arma“ pentru contrabanda si condamnat, fost bodyguard al unui cunoscut clan mafiot din oras ar fi fost reangajat – luat de bun in cadrul Politiei…
N.R. Vrem sa ii reamintim domnului Tone Marian Catalin ca pana in acest moment, profesional vorbind, a pierdut lupta cu drogurile in municipiul Giurgiu. Ca in licee, pe strazi, in parcuri, in baruri, mai sunt inca tineri care pot fi recuperati. Dar si dealeri care trebuie prinsi si condamnati.
Dar ce vorbim noi, domnul comisar sef stie mai bine… Probabil ca, prin desele drumuri pe care le face prin judet, domnia sa este undercover in urmarirea infractorilor, iar libertatea de care se bucura cei care fac trafic de droguri si dealerii din municipiu este de fapt o alta forma de… filare pentru prinderea retelelor.
P.S. Si ar mai fi un lucru: atata vreme cat in POLITIE mai sunt MILITIENI, diferenta dintre fazani si cocosi devine insesizabila.
P.S. 1 Acesta nu este un pamflet (nici macar titlul nu are „alura“ de scriitura satirica). Este un material scris cu obida cetateanului, a giurgiuveanului care se uita cu atentie la ce se intampla in urbea si in jurul lui.
Ion Diaconescu

Un comentariu

Comentariile sunt inchise