Publicat : joi, nov. 5th, 2015

De ce este… straina limba engleza

pod 1Sunt voci la Giurgiu – electorale, desigur – care inca mai cred ca pe langa podul peste Dunare deja existent se va construi inca unul. Asa, de-ai naibii si de inimosi. Dupa ce Uniunea Europeana ne-a dat 25 milioane de euro sa bagam in reparatie capitala Podul Prieteniei. Deci, ne vor da bani pentru inca un pod… din prietenie.

Ei bine, nici macar initiatorii acestui „proiect” abracadabrant nu cred in asa ceva. Pentru ca la Ulm, chiar asociatia cu pricina, cu sediul in Bulgaria a scris negru pe alb in dreptul celor doua orase vecine, Ruse si Giurgiu, ca podul… se reconstruieste. Este adevarat ca scria in engleza, dar pentru ca limba perfidului Albion este… straina, vocile din Giurgiu care sustin aberatia „podurilor peste suflete” nu a inteles… scrisul.

„Bridges and tunnels are meant with Danube –traverses.

The following new traverses are required to start the economic process on both sides of the Danube.

Lom (BG) – Rast (RO)

Oryachovo (BG) – Bechet (RO)

Gigen (BG) – Corabia (RO)

Nikopol (BG) – Turnu Magurele (RO)

Svishtov (BG) – Zimnicea (RO)

Ruse (BG) – Giurgiu (RO) Reconstructing

Tutrakan (BG) – Oltenita (RO)

Silistra (BG) – Calarasi (RO)

Braila (RO)

Galati (RO)

Tulcea (RO)”

pod 2Nu-i asa ca limba engleza este o limba straina? Chiar si cand e scrisa… in limba romana… De aici si confuzia dar si entuziasmul celor cateva… voci. Pentru ca nu putem crede in ruptul capului ca un deputat de Giurgiu ar putea sa foloseasca o informatie nereala (sau ireala?) doar pentru a castiga capital electoral.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Alina spune:

    Da…foarte interesant…e cu adevarat rau ce face acest deputat, nu-i asa? Domnule draga, mai uitati-va si in curtea Primariei…acolo se decide soarta municipiului si, din nefericire, nu in favoarea giurgiuvenilor! Sau poate chiar acesta este scopul acestor rautati: sa deturneze atentia de la ce face domnul edil sef cu si pe banii giurgiuvenilor! Foarte urat, domnule Barbu! …urat si nedemn!

  2. ionescu spune:

    Ce are una cu alta, ce le tot amestecați? Interesele astea politice depășesc orice limită. Dacă s-ar face un pod nou pe cine ar deranja? Numai pentru că au lansat alții ideea trebuie să vă opuneți? Nu vă gândiți că ar fi o investiție care ar aduce multe avantaje? Și chiar dacă nu se poate financiar acum sau altă dată, înseamnă că trebuie să puneți piedici celor care măcar încearcă ceva?