De ce nu cred in “demisia” lui Razvan Cuc

Razvan CPentru ca… din mai multe motive… Ia cititi ce a zis Liviu Dragnea in noaptea cutitelor lungi:
“Am constatat cu plăcută susprindere că Răzvan Cuc se bucură de o susţinere foarte serioasă în CEX. Este un tânăr bun, capabil, dar care nu a reuşit să comunice foarte bine, cred. De-abia acum am aflat multe lucruri pe care nu le ştiam: care a fost starea în care a găsit Ministerul atunci când a preluat portofoliul, ce probleme erau acolo… Sincer, dacă el ar fi preluat acest minister în starea în care îl lasă acum celui ce îi va urma, cu totul alta era situaţia transporturilor din România!
Din păcate, el nu a reuşit să comunice toate acestea şi nu a reuşit să convingă că situaţia din Transporturi nu este vina lui. Şi totuşi, el şi-a asumat acest lucru şi a decis să îşi menţină demisia, ceea ce demonstrează că este un om de mare onoare!”
Senatorul Niculae Badalau, numarul II in PSD la nivel national a postat – dupa „demisie” – pe pagina sa de facebook un elogiu la adresa lui Razvan Cuc:
“Mulțumesc colegului nostru, domnul Ministru Răzvan Cuc, pentru activitatea depusă și rezultatele obținute la conducerea Ministerului Transporturilor. Pe parcursul mandatului dumnealui, a dat dovadă de promptitudine și responsabilitate în implementarea măsurilor prevăzute în programul de guvernareIi doresc în continuare, mult succes pe plan profesional!”
Hai, pe bune? Pai ambele declaratii ale celor doi lideri ai PSD (nr .1 si nr. 2) ar fi fost motiv sa se roage pesedistii in genunchi de Razvan: “Razvanele, te rugam frumos sa mai ramai, sa te lupti cu constructorii, sa ne salvezi programul de guvernare”. Dar n-a fost sa fie asa. Noi, poporul votant credem ca Razvan Cuc a fost obligat sa isi dea demisia. De cine? Nu stim, dar in timp se va afla ce a stat in spatele acestei “demisii”.
Mai mult de atat, nu credeti ca ar fi relevant pentru noi toti sa cunoastem cele mai mari realizari ale Ministerului Transporturilor, in perioada in care Razvan Cuc l-a condus, dar care au fost umbrite de “comunicarea defectuoasa”?
La randul sau, Razvan Cuc – cu toate pacatele pe care le are – a postat pe pagina sa de facebook un text insotit de cateva grafice cu realizarile ale ministerului in cele 10 luni de mandat, un mesaj din care razbate evident o doza considerabila de resemnare…
“Misiunea mea la Ministerul Transporturilor se incheie dupa 10 luni. Un timp extrem de scurt in care am reusit sa deblochez cele mai mari proiecte de infrastructura din Romania. In mandatul meu, aproape 300 de km de autostrada in valoare de 14,85 miliarde de lei au fost scosi la licitatie și am lăsat in lucru proiecte pentru a fi lansate in valoare de circa 16 miliarde de lei. Un record pentru orice ministru care a gestionat domeniul infrastructurii. Au fost 10 luni in care nu am cedat presiunilor venite din toate partile, externe și interne. Am ales demnitatea si performanta in locul trocului si al tradarii.
Multumesc colegilor social-democrati care mi-au dat de 3 ori votul lor de incredere. Multumesc colegilor din minister care au acceptat sa se inscrie in cursa nebuna de a pune pe roate proiecte uitate, voit sau nu, in sertare. Voi continua proiectele de infrastructura din functia de deputat in Parlamentul Romaniei.
Ii urez mult succes colegului meu Felix Stroe in mandatul sau!”, scrie Razvan Cuc pe pagina sa de facebook.
Insa, “cireasa de pe tort” a fost pusa de secretarul general adjunct al PSD – Codrin Stefanescu – care a venit tocmai pana la Giurgiu sa spuna el cu subiect si predicat cum pesedistii n-au putut face nimic pentru Razvan Cuc din cauza incapatanatului de Mihai Tudose (Premierul), care avea un cui impotriva lui Cuc…
“Razvan Cuc a fost urecheat de mai multe ori de premierul Tudose in sedintele de Guvern sin u numai… A fost o fragmentare si nu au mai putut lucra impreuna. Asta este varianta scurta. Am vazut postarea lui razvan Cuc, in care spune ca nu a facut niciun compromis… Nu i-a cerut nimeni sa faca vreun compromis”, a declarat Codrin Stefanescu, care a incheiat cu cea mai spumoasa propozitie, una care spune totul: „Am inteles gestul lui Razvan Cuc, care neobligat de nimeni si-a depus demisia”. 
Gag-urile din filmele cu Stan si Bran palesc pe langa aceasta ultima propozitie a lui Codrin Stefanescu. Acum intelegeti de ce nu cred nici in ruptul capului in “demisia lui Razvan Cuc? Daca nu ati inteles inca, va desenez in alt articol.
I.D.