De ce s-a amanat intrarea in dezbaterea Camerei Deputatilor a Legii privind trecerea baltii Hobaia catre Consiliul Judetean

Intr-o conferinta de presa, primarul localitatii Ogrezeni – Jean Jipa – a declarat ca a fost invitat sa participe si sa sustina in cadrul Camerei Deputatilor, proiectul de lege privind transferarea baltii Hobaia in administrarea Consiliului Judetean Giurgiu – proiect care a trecut de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.
“La invitatia domnului Badalau, am participat la sedinta Comisiei parlamentare din cadrul Camerei Deputatilor, sedinta unde s-a amanat emiterea unei decizii favorabile pentru legea cu privire la intoarcerea in patrimoniul comunei Ogrezeni a baltii Hobaia.
Decizia Comisiei a fost amanata – paradoxal – pentru ca nu au participat la sedinta si membrii Guvernului. Guvern, care se afla acolo datorita voturilor celor din teritoriu. Atunci cand este vorba sa se reabiliteze atat legal cat si moral, o situatie juridica privind administrarea patrimoniului in folosul oamenilor, reprezentantii Guvernului nu au participat la discutii – participarea acestora fiind o conditie obligatorie.
Dupa alocutiunea sustinuta in fata comisiei, chiar si cei de la PNL si-au dat consimtamantul, verbal.
Sper ca aceasta lege sa treaca de Camera Deputatilor si sa fie promulgata de Presedintie”, a declarat Jean Jipa, primarul din Ogrezeni.
Primarul s-a lansat apoi in acuzatii la adresa partenerilor de coalitie de la ALDE:
“Nicio institutie a statului nu a fost in stare – in decursul acestor ani – sa explice cu lux de amanunte cum este intretinuta si exploatata Balta Hobaia.
Aceasta stare infractionala, care urmeaza sa fie demonstrata intr-un viitor mai apropiat sau indepartat, a fost mentinuta de toti cei care s-au perindat la putere atat la nivel judetean cat si la nivel local.
Ce sa va spun? Ca la momentul votarii legii in Senat, toti parlamentarii ALDE s-au retras din sala?
Pai, nu este cunoscut faptul ca in campania din 2012, domnul Tariceanu a defilat alaturi de Dan Pasat prin toata comuna si a obtinut voturi? Nu e de notorietate acest fapt, mai ales acum cand Dan Pasat a participat la mitingul organizat de PSD?”, a tunat si a fulgerat Jean Jipa.