Publicat : Dum, iul. 9th, 2017

Decizie care va schimba din temelii sistemul de invatamant: Se vor desfiinta liceele neperformante

liceeGuvernul Mihai Tudose pare hotarat sa taie in carne vie. Ministrul Invatamantului a anuntat ca va lua o masura dura, care va cutremura sistemul educational: liceele unde niciun absolvent nu a luat medie de trecere la bacalaureat vor fi desfiintate!
Cele mai multe dintre institutiile de invatamant vizate sunt liceele tehnologice, a anuntat ministrul Educatiei.
La Giurgiu, in urma cu cativa ani, primarul Nicolae Barbu a propus desfiintarea unor licee din municipiu – cele care erau (si nu sunt) neperformante si care trag inapoi promovabilitatea in judet si municipiu, insa propunerea edilului s-a lovit de indaratnicia unor dascali carora le-a fost teama ca isi vor pierde posturile. Anul acesta insa, primarul municipiului Giurgiu a reusit, impreuna cu seful ISJ, Gigi Oprisan sa obtina – din ratiuni economico-financiare – inchiderea liceului de Chimie si mutarea elevilor (atatia cati mai sunt) la liceul de marina.
Daca va fi pusa in practica decizia ministrului Educatiei, aceasta va trebui insa corelata si cu reinfiintaea scolilor profesionale sau cu introducerea unor alte standarde pentru admiterea in licee.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Stefan spune:

    Dacă la licee le desființează, la scoli generale în județ unde avem 41% picați la capacitate ce le mai facem?
    Dacă fac asta doar să arate mai bine statistica sunt niște tembeli cu toții.Reînființarea școlilor profesionale adaptate la cere piața muncii este soluția ,altfel copii aceia sunt pierduți fie pleacă de aici, fie sunt infractorii de mâine.