Deputatul Alexandru Andrei – vot pentru achizitionarea sistemelor de rachete Patriot

alexandru andreiPentru deputatul Ioan Alexandru Andrei, luna noiembrie a fost una încărcată, ca activitate, atât în cadrul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cât şi în plenul Camerei Deputaţilor.
Cea mai importantă realizare este, însă, votul dat de parlamentari pentru legea prin care Armata va achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot cu echipamentele necesare.
După ce a fost adoptat cu unanimitate de voturi de colegii din Senat, proiectul a intrat în dezbaterea Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, care l-a avizat tot cu unanimitate de voturi, iar după acest aviz, au urmat dezbaterile în plenul Camerei, unde, de asemenea, a fost adoptat. În cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor este for decizional.
Este vorba despre achiziţionarea, de către Armata Română, a sistemelor de rachete sol-aer Patriot cu echipamentele necesare, valoarea contractului fiind de 3,9 miliarde de dolari, fără TVA. Deputatul Alexandru Andrei a precizat:
“Prin aprobarea acestei legi, care se adaugă celorlate programe aflate deja în derulare, România începe să-şi respecte obligaţiile pe care ca membru cu drepturi depline al Alianţei Nord-Atlantice, respectiv de a aloca 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale, întărindu-şi capabilităţile de apărare şi de descurajare.
Pentru România, este un pas crucial, pentru că în acest mod lista lungă de necesităţi a Armatei României s-a mai scurtat. Poate este greu să vedem necesitatea acestor achiziţii, dar hai să ne întrebăm: cât costă securitatea noastră, a copiilor noştri, a familiilor noastre?”, a spus deputatul giurgiuvean.
Deputatul Alexandru Andrei a mai precizat ca in perioada imediat următoare, va propune colegilor din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, organizarea unor campanii de cunoaştere, a unor mese rotunde, astfel incat oamenii sa fie informati despre programul de înzestrare al Armatei Române, justificându-se, astfel, votul favorabil acordat acestui program.
“Suntem datori să facem aceste demersuri, pentru că românii trebuie să fie în cunoştinţă de cauză, să afle în mod transparent modul în care se cheltuie banii publici”.

Un comentariu

  1. Daca nu vota acest rotoflei in comisie ,sigur nu mai cumparau rachete :))..Hai sa fim seriosi…

Comentariile sunt inchise