Publicat : vin, mai 19th, 2017

Deranj mare in “cuibul” lupilor tineri sau doar strategie de imagine?

lup 4(Sa nu se “imbolnaveasca” cineva de “scenarita”: Acest articol reprezinta doar opinia autorului!)
Ca intre lupii tineri din PSD Giurgiu ar fi intrat dihonia se vorbeste nu numai in mediile politice ci si la coada la cirese de mult timp, insa ei (lupii tineri) au fost struniti (cat de cat) de masculul alfa (cu mici scapari de vanitate cand si cand)…
Se pare insa ca nemultumirile au inceput sa devina de nesuportat, din moment ce incep sa se auda maraituri (sa fie a foame?). Zilele trecute, cel mai mic (in functie) dintre lupi si-a mijit coltisorii catre cel mai… ortoman in demnitati si la interpelat de la tribuna demnitatii Camerei Deputatilor, interesat fiind de stadiul proiectului drumului de centura catre Vama Giurgiu.
Nu credem ca n-ar fi stiut ca ministrul Transporturilor a declarat de curand ca proiectul este in atentia sa. Nici ca primarul Barbu a spus acelasi lucru intr-o conferinta de presa (ca a avut o serie de discutii cu ministrul Razvan Cuc pe aceasta tema si ca sunt semnale pozitive).
Se prea poate ca aceasta interpelare (pe care o prezentam mai jos) sa fie doar o strategie de imagine, de iesire in evidenta, asa cum a fost si “atacul” la prefecta Lavinia Crisu de acum o luna sau “neintelegerea” cu examenul de director al unei directii a CJ (desi directoarea interimara isi depusese dosarul, aceasta nu s-a mai prezentat la examen – gurile rele din institutie spun ca interimara este “pupila” unui lup tanar, insa “nu s-a pupat” cu “pohtele” altui lup – deh, de-ale lupilor…).
Si totusi, o intrebare nu ne da pace: de ce aceasta interpelare atat de aproape de declaratiile care aratau ca proiectul merge in linie dreapta? Asteptam si solicitam raspuns. Scris…
”Stimate domnule ministru,
Sunt ani de zile de când municipiul Giurgiu se confruntă cu problema tot mai spinoasă a circulației TIR-urilor prin oraș. Iar situația devine din ce în ce mai gravă, în condițiile în care, pe de o parte, traficul mașinilor de tonaj greu prin Vama Gurgiu este tot mai intens, iar pe de altă parte, neeexistând nicio altă soluție, tot acest trafic se desfășoară pe străzile din oraș, punând în pericol locuințele giurgiuvenilor aflate pe traseul TIR-urilor.
De altfel, este deja binecunoscută problema cozilor interminabile de Tiruri, care blochează, de o bună bucată de timp, o bandă a Drumului Național 5 Giurgiu-București, drum foarte aglomerat.
Se vorbește de mult timp de singura soluție viabilă pentru rezolvarea aceste probleme, devenite extrem de stringentă. Este vorba despre centura ocolitoare a orașului, un drum care, odată costruit, ar devia tot traficul greu spre și dinspre Vamă, care nu ar mai afecta, astfel, nici infrastructura municipiului și nici locuințele oamenilor, ca să nu mai vorbim despre pericolul la adresa securității participanților la trafic, în special a pietonilor.
Practic, prin construcția acestei centuri ocolitoare, traficul dinspre Vama Giurgiu va fi realizat pe un drum care va pleca de la sensul giratoriu de la Petrom, din zona vamală, urmând ca acesta să străbată Malu Roşu şi apoi un câmp, iar autovehiculele vor ieşi pe undeva între Bibiţa şi Remuş, pe DN 5.
Din informațiile pe care le am, realizarea acestei lucrări este deja inclusă în bugetul Ministerului Transporturilor pe anul în curs, însă deocamdată, concret, nu se realizează nimic. De aceea vă întreb, domnule ministru, care este stadiul la zi al acestui proiect, ce măsuri urmează a se lua pentru urgentarea lucrărilor – extrem de necesare municipiului Giurgiu și locuitorilor săi, unde s-a blocat continuarea proiectului și cine se face vinovat de aceste întârzieri.
Solicit răspuns scris.
Deputat, Ioan Alexandru Andrei”
Ion Diaconescu

Despre autor

-