Publicat : Dum, nov. 29th, 2015

Din ciclul “ba al nostru-i mai frumos!”…

VelicuDupa ce 22 de ani a tinut sus steagul PNTcd –ului din Giurgiu, reputatul profesor Gigi Velicu s-a hotarat sa devina liberal, nu numai in suflet ci si cu patalama in regula. O hotarare de aplaudat si admirat, in contextul in care PNTcd nu mai conteaza pe scena politica romaneasca – imediat dupa esecul CDR.

“Simpatia mea pentru PNL a fost constanta, in anul 1993 chiar am cochetat cu liberalismul. Dar, pentru ca PNTcd nu mai exista m-am hotarat sa intru de astazi (27 noiembrie – N.R.) in PNL Giurgiu. Fara sa astept nimic, ci doar pentru a ajuta…”, a declarat Gigi Velicu.

Declaratia profesorului Velicu a devenit penibila (e modul in care ne dezamagesc permanent cei care aleg sa intre intr-un partid politic si fac declaratii de presa laudativ-pompoase) in momentul in care, fara sa-i ceara cineva motivatii in plus a facut… precizari:

“Am luat aceasta hotarare pentru ca am incredere in calitatile domnilor Nicolae Florian si Dumitru Beianu. In calitatile lor morale”.

Intrebat daca traseismul politic este o “calitate” morala (cu trimitere directa la partidele prin care a trecut Dumitru Beianu in cariera sa de politician: ApR, PUR, PC, PNL, PSD, PNL), profesorul Velicu a raspuns:

“Sunt convins ca domnul Beianu vrea sa faca lucruri foarte bune si va face lucruri bune pentru comunitate, fiindca are simtul comunitatii, a fost unul dintre cei mai buni presedinti de Consiliu Judetean din Romania – numai daca luam in calcul atragerea de fonduri europene pentru a face ceva pentru comunitate. De unul singur nu ai cum sa faci, sau facand parte dintr-un partid minor nu ai cum sa faci. Din experienta mea stiu. Noi PNTcd-ul am tot incercat sa facem cate ceva si nu am reusit. Sunt cinci partide, da… iata, si la mine este al doilea partid. Cat despre traseism, ar trebui sa definim termenul… In ce priveste calitatile morale, un tip poate fi convins ca daca va functiona in partidul X isi va putea indeplini mai mult si mai bine proiectele. Atunci este vorba despre moralitate, depinde cum se pune problema” a declarat neconvingator profesorul Velicu.

Liviu Popazu s-a simtit dator sa intervina si sa informeze jurnalistii ca „PUR si PC este acelasi lucru”…

Fara comentarii.

N.R. In deschiderea conferintei de presa a PNL Giurgiu de vineri 27 noiembrie, purtatorul de cuvant al liberalilor din municipiu, Liviu Popazu l-a prezentat pe Floricel ca pe noul Mesia pogorat peste organizatia liberala: “Alaturi de mine participa presedintele organizatiei municipale – unicul presedinte!”.

P.S. Si pentru ca intalnirea saptamanala a liberalilor cu presa sa atinga cotele mesianice, a cuvantat si Florian Nicolae, cand s-a pus intrebarea daca “Floricel este peste scorul PNL pe municipiu”, cuvantare pe care o redam integral:

“In aceste momente sunt peste scorul Partidului National Liberal in municipiul Giurgiu, dar asta nu inseamna ca ne vom opri aici. Prin proiectele pe care le realizam pentru comunitate si prin buna organizare si unitate in cadrul organizatiei municipale Giurgiu, sunt convins ca vom ridica nivelul de preferinte al alegatorilor la aceleasi cote ca si preferintele pentru mine. Iar daca ma intrebati din ce bazine electorale am primit eu acele voturi ( e vorba de voturile din ultima cercetare sociologica a PNL Giurgiu – N.R.), sigur am primit si din partea PSD , pentru ca unii colegi, fosti colegi de-ai mei din PSD au optiuni in continuare pentru mine, pentru calitatea de primar.

(Tot) fara comentarii.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Nin Jako spune:

    I-a bagat ceva la buzunar taranistului asta sa vina la Pnl,vezi doamne da bine la imagine.Daca a venit cu voturile pe care le-a luat de fiecare data la alegeri este bine…Adica zero voturi.In politica esti puternic cand vi si cu ceva in traista,daca nu esti zero barat.

    • Ciobix spune:

      Cine nu il cunoaste pe prof. Velicu poate debita astfel de ineptii agramate, dar va asigurde calitatea si loialitatea acestuia. Cat priveste zestrea de voturi, sunt convins ca va aduce mai multe decat o serie intreaga de noi membrii in CEJ al PNL Giurgiu !