Publicat : lun, ian. 25th, 2016

Din ciclul “Te pui cu blondele” – declaratia politica a saptamanii: “Barbatii se tem ca li se micsoreaza anumite locuri…”

daniela neaguCopresedinta organizatiei de femei a PNL Giurgiu – Daniela Neagu, cadru didactic cu o vechime considerabila a facut declaratii absolute bizare intr-o conferinta de presa. Domnia sa “s-a jucat” cu limba… romana, punand in dificultate… pixurile jurnalistilor din presa locala. De departe, cea mai “tare” declaratie a doamnei copresedinte de organizatie a fost cea referitoare la echilibrul de gen in politica, tema principala a dizertatiilor din conferinta de presa amintita.
Referindu-se la faptul ca femeile sunt slab reprezentate in politica, doamna a facut o remarca hilara:
“De altfel, barbatii se tem, va spun, ca li se micsoreaza anumite locuri…” (!!!).
Dupa care vazand uimirea de pe fetele celor prezenti, doamna Daniela Neagu a facut precizarile care se impuneau: “…Locuri in functiile politice, locuri in functii administrative…”.
Si nu a fost singura declaratie care a uimit prin complexitate si… ambiguitate.
Ca si cum povestea vecinelor pe bancuta de la poarta din “satucu-i de departe” despre prima ei vizita in Capitala, doamna copresedinte a continuat serialul “insir’te margarite”, chinuindu-se sa fie inteligibila. Povestind incantata despre prezenta domniei sale la Bucuresti, unde a participat la o reuniune a femeilor liberale cu o tema legata de echilibrul de gen in politica, la care au fost prezente Alina Gorghiu si Lucia Varga, copresedinta noastra a declarat:
“A fost foarte interesant, noi ne-am prezentat asa cum ne-a cerut doamna Alina Gorghiu – in ie romaneasca. Aspectul doamnelor in sala a fost unul superb si chiar au fost facute sedinte foto… cred ca le-ati vazut si dumneavoastra prin intermediul feisbucului, dar pana la urma au fost mai interesante discutiile legate de cotele de gen in politica”.
Probabil ca doamna cadru didactic stia ca ia este numai si numai romaneasca. Nu o sa gasim ie in Burkina Fasso, nici in Burundi sau oriunde altundeva…
Dar doamna a continuat sa ne impresioneze pana la lacrimi (de ras) cu declaratiile:
“Avem de muncit, avem de schimbat, v-am spus cum v-am spus. La nivelul nostru noi speram ca cele doua copresedinte, si eu si doamna Velicu am primit intelegere de la domnii copresedinti si asteptam sa se intample minunea: sa ne gasim si noi reprezentate in aceasta cota…”.

“Nu dorim sa ne intoarcem in matriarhat, dorim ca si matriarhatul sa aiba un cuvant de spus in fata dumneavoastra (a barbatilor – N.R.). Pentru ca intotdeauna barbatii ne-ati pus pumnul in gura cu locul femeii… E, sa stiti ca tocmai se discuta si se lua aceasta masura, ne atentiona atat doamna presedinta de la partidul mare cat si doamna de la femei: Fetelor, nu va sicanati intre dumneavoastra. Noi femeile trebuie sa sustinem femei, nu daca eu sunt gata, m-am asezat pe lista nu ma mai intereseaza de tine, de tine si aia…”.

“Pe langa criteriile pe care noi le avem de competitivitate, meritocratie, nu trebuie sa le dam la o parte si doamnele care sunt intr-adevar profesioniste trebui sa le bagam in seama”.
Doamna cu pricina este cadru didactic. Si copresedinte al unei organizatii politice.

N.R. Singurele informatii pe care cu greu le-am selectat din abramburelile doamnei Daniela Neagu au fost legate de o statistica a numarului de femei liberale care au facut parte din Consiliile locale si Consiliul judetean si de numarul (de femei) pe care si l-au propus pentru alegerile din 2016:
“In anul 2008/2012, am avut la nivel de judet, in urma alegerilor, un numar de 28 de femei; in 2012/2016 am avut 39 de alese locale. Ei bine, in 2016/2020 ne propunem o reprezentare de gen de 30%. Problema grea este in mediul rural, unde trebuie schimbata mentalitatea. Politicienii barbati de la tara spun ca doamnele isi au in alta parte locul… Dar haideti sa facem si noi o revolutie si sa schimbam aceasta mentalitate. Nu trebuie sa stam cu mainile in san si sa privim informal treaba aceasta. Mai avem cinci luni de zile in care noi putem convinge. In zonele rurale sa ajungem la cel putin trei consilieri femei in fiecare localitate. Ar fi un salt, acuma sa vedem ce trebuie…
Numeric ar insemna, la Consiliul local sa fim sapte – n-am zis sapte, dar cel putin cinci sa atingem si noi… La Consiliul Judetean cota ar fi de 10 femei – nu zic zece, dar opt sau noua…”.

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. julietta si romeo spune:

    Si cand te gandesti ca reprezinta femeile pnl-iste la nivel national!!! Pe acolo ce abrambureli sau abureli mai face???

  2. boss de giurgiu spune:

    Cel mai tare „discurs” de adevărat cadru didactic pe care l-am citit vreodată,face parte din „ciclul”(Sa radem cu Pnl!)

  3. Extraveral spune:

    Titlul ar fi fost mai bun…”Sa radem de PNL Giurgiu”, cam asa ceva a ajuns acest partid cu oamenii adusi de beianu. De ras si batjocură, oameni fara credibilitate, fara experiență politica, fara voturi,pe cei mai vechi a avut grija sa-i anihileze din partid beianu.