Publicat : mar, mart. 10th, 2015

Doua proiecte vor transforma in santier Canalul Cama

cammaMunicipiul Giurgiu, in calitate de beneficiar, implementeaza proiectul denumit „Amenajare spațiu de agrement pe Canal Cama, adiacent Pod Bizetz – Municipiul Giurgiu”. Pentru amenajarea acestei zone Primaria Giurgiu are in vedere doua proiecte: unul cu finanțare europeana, celalalt cu finantare bugetara. Pentru canalul Sf. Gheorghe (CAMA) proiectul a fost deja licitat și caștigat de o firma, iar termenul de realizare este de șase luni.

Primarul Nicolae Barbu a declarat ca in vara aceasta nivelul canalului Cama va fi sistematizat și regularizat, ceea ce ne va permite demararea celui de-al doilea proiect cu finanțare europeana pentru care proiectul este finalizat și se afla in procedura de licitație.

„Este vorba despre o constructie hidrotehnica, un bazin sau un baraj, o zona care sa regularizeze nivelul apei in canalul Cama, dat fiind faptul ca nu puteam depune proiecte europene de amenajare și sistematizare a canalului Cama, atat timp cat fluctuația nivelului Dunarii este foarte mare in zona Giurgiului, a precizat edilul sef. Necesitatea regularizarii Canalului Cama prin realizarea unei constructii hidrotehnice are la baza intarirea digului si protejarea amenajarilor arhitecturale, respectiv Cetatea Mircea cel Batran, precum si zona adiacenta, de nivelurile oscilante ale Dunarii”, a precizat edilul sef.

Realizarea acesui obiectiv este importanta si pentru redimensionarea peisagistica a zonei prin crearea unui spatiu urban atractiv, zona de recreere si agrement, transformarea malurilor canalului intr-o zona de promenada. Spatiile publice reprezinta elementele cheie in dezvoltarea imaginii Canalului Cama prin crearea unui sistem functional de spatii publice atractive pentru diferite categorii de utilizatori ce vor satisface atat nevoile locuitorilor intregului oras, cat si pe cele ale turistilor.

camaLucrarile de șantier cuprind o amenajare a malului pe o distanța de aproape 120 m, amenajare care va cuprinde o zona pietonala, de petrecere a timpului liber, cateva spații de vanzare produse specifice Dunarii, scari așezate in forma de amfiteatru, iar jos la nivelul apei va fi un ponton unde vor putea fi organizate diverse activitați culturale sau vor putea fi ancorate barci fara motor. De reținut este faptul ca prin aceste amenajari incluse in cele doua proiecte, pe aceasta parte a canalului Sf. Gheorghe sau Cama, nu vor fi ambarcațiuni cu motor, toate ambarcațiunile vor fi cu vasle, ambarcațiuni de tip hidrobiciclete, ceea ce va transforma locația respectiva intr-o zona fara zgomot, mai ales ca se afla in apropierea Cetații Giurgiu – zona istorica a municipiului Giurgiu.

Despre autor

-