Publicat : joi, sept. 1st, 2016

Dumitru Beianu si Dan Vlaicu au ramas in continuare… la o terasa – cei doi au pierdut batalia pentru parlamentare in fata BPJ

terasa-bucuresti-beni-438x400 Scandal si momente vesele in sedinta BPJ a PNL Giurgiu de ieri seara – 31 august 2016, unde au fost prezenti 44 de liberali care au votat listele pentru alegerile parlamentare.
Au fost discutii in contradictoriu, mai ales intre Gheorghe Stefan si Dumitru Beianu (care simtea ca o sa piarda). Suresle noastre spun ca nu a fost nicio pozitia a lui Stefan, fara sa fie contrata de Beianu, ceea ce l-a facut pe deputatul Marin Anton sa remarce: “La sedinta asta constat ca daca Gigi Stefan zice “cea”, automat, Dumitru Beianu zice “hais”… Hotarati-va!”.
Pentru Camera Deputatilor, momentul hilar a fost cand dupa primul tur de votare, scorul a fost astfel: 21 de voturi Cosmin Marciu, 14 voturi Marian Maroiu, 7 voturi Nicolae Dobrin si 2 voturi anulate. Pentru ca nu exista o majoritate de 50% plus 1, s-a trecut la turul doi intre Maroiu si Marciu. Astfel s-a ajuns la… balotaj – 19 cu 19 si 3 voturi anulate. Drept pentru care s-a trecut la turul trei, unde scorul a fost de 18 – 16 pentru Maroiu, care a trecut pe locul doi, dupa Gheorghe Stefan. Gratie votantilor care au plecat intre timp din sala, din cauza de ore inaintate.
Inainte de votul pentru Senat, dan Vlaicu, protejatul lui Dumitru Beianu a avut un discurs jignitor la adresa liberalilor giurgiuveni. El a apasat pe faptul ca are girul Bucurestiului, ca nu face politica provinciala “la piciorul broastei” si ca a invatat sa faca politica la nivel inalt.
Asa se face ca “Agamita”, cum l-au numit colegii de la un site local, a cules ce-a semanat: doar 10 voturi, si acelea ale apropiatilor lui Beianu. Cand a vazut dezastrul, Dumitru Beianu nu a mai dorit sa intre in cursa. Ceea ce inseamna ca parcursul lui politic s-a sfarsit odata cu aceasta sedinta.
Mai ales ca inainte de a parasi sala, sursele noastre spun, si o pot confirma multi dintre cei prezenti, ca Beianu ar fi facut o apreciere care nu-i face cinste: “In sala asta sunt numai lepre”.
De altfel, aceleasi surse spun ca Dan Vlaicu ar fi strigat dat cu “huoo” ca pe stadion, si ar fi folosit si o expresie de ferentari : “bagami-as…”, amenintand ca va transa problema la sediul central al PNL.
N.R. Este cel putin bizara hotararea conducerii centrale a PNL de a il lasa pe Dumitru Beianu in functia de prim vicepresedinte al filialei Giurgiu, dupa ce rezultatele acestuia la ultimele alegeri au fost dezastruoase. Mai mult de atat, nu intelegem de ce acelasi Beianu se cramponeaza atat de o functie politica, cand el singur a declarat ca dupa un eventual esec la locale isi va asuma esecul si va demisiona. Presupumen ca nu din functia de copresedinte in cea de prim vicepresedinte ci intr-o functie mult inferioara si cu nimic mai injositoare – aceea de simplu membru de partid. Pana la rascumpararea… pacatelor.

Despre autor

-