Publicat : Dum, aug. 14th, 2016

Dupa Zona Libera, lupii tineri din PSD vor sa ia de la municipalitate si Apa Service

apa service cucDupa ce au declansat un scandal intern monstru in PSD Giurgiu, prin votarea in CJ a proiectului de preluare a Zonei Libere de la municipalitate, in loc sa incerce sa gaseasca o solutie de aplanare, lupii tineri (Razvan Cuc si Marian Mina) s-au avantat tot mai mult in vartejul declaratiilor.
Ca sa respectam adevarul derularii actiunilor, trebuie sa spunem ca Razvan Cuc – administrator public al judetului – i-a luat fata presedintelui CJ printr-o noua iesire intr-o conferinta de presa care a avut loc vineri, 12 august.
Si ce credeti ca a cantat Cuc(ul) la ora 13:00 fix? Mai intai a anuntat presa ca mai are cateva functii in plus. Adica ca (cacofonie scapata de sub control) a fost ales presedintele celor trei ADI-uri (Iluminat eficient, Sanatate prin apa curata si managementul deseurilor (groapa ecologica de gunoi a judetului). Dar nu asta era anuntul principal (cu anuntul respectiv doar si-a hranit “amoarea proprie” si si-a satisfacut orgoliul personal) ci cu totul si cu totul altul. Si anume sa faca un anunt cu care sa mai vaduveasca municipiul de o institutie (ma rog, societate comerciala), care ar fi musai sa treaca in subordinea Consiliului judetean.
Asadar, Razvan Cuc a pledat pentru trecerea sub tutela CJ si a SC Apa Service SA Giurgiu, societate la care actionar majoritar este Consiliul local. In ritmul asta, saptamana viitoare ne putem trezi cu o alta traznaie: Razvan Cuc sa ceara ca Primaria Giurgiu sa treaca in subordinea Consiliului Judetean, si (cel mai probabil) el sa fie numit… primar.
Motivatia lui Razvan Cuc, pentru preluarea SC Apa Service ar fi aceea ca societatea este operator regional de apa si canalizare in judet si ca in situatia in care Masterplanul (criticat si hulit chiar de domnia sa intr-o perioada din trecutul recent) va fi viabil, Apa Service nu va face fata afluxului de bani de la UE, iar cele peste 20 de santiere care se vor deschide in judet nu vor putea fi gestionate.
Aha, deci e vorba de gandire in perspectiva… De santiere spuneti? Si care vor fi firmele care trebuie sa castige lucrarile cu pricina, adica ale cui?
Domnilor, daca nu ne inseala memoria, in urma cu trei ani, masterplanul asta era o cacealma, si chiar indemnati primarii sa nu adere la ADI-ul din Giurgiu ci sa se inscrie la cel de la Voluntari. Vreo sapte localitati chiar au facut pasul. Acum ADI-ul este ok? Masterplanul este in regula? Banii de la UE (aproape o suta de milioane de euro) sunt o suma corecta?
Pare asa, ca o smecherie facuta pe o barosaneala corecta… Nu vi se pare? Adica acum trei ani bietii locuitori ai municipiului nu aveau nevoie de Masterplanul asta, ca era un proiect rau – numai ala al lui Pandele era bun? Iar acum recunoasteti ca v-ati inselat si ca e bun Masterplanul asta, dar nu e bun operatorul, ca n-are motul la basca pe stanga?
P.S. Deja am auzit ca sunt trecut la index pentru ca nu as fi in tabara cui trebuie. Domnilor, locuiesc in municipiul Giurgiu. Si aceasta motivatie ar trebui sa fie de ajuns. Dar, daca ma puteti convinge de intentiile bune (desi si drumul spre iad este pavat cu asa ceva), va promit ca revin la sentiumente mai bune si chiar imi ofer sprijinul (pro bono) pentru diseminarea informatiilor. Trebuie doar sa veniti cu argumente care sa stea in picioare. Atat.

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. ioana popescu spune:

    Cred ca urmatorul pas al pres CJ va fi desfintarea Primariei Giurgiu si transformarea ei in directie in subordinea CJ.Ulterior va fi modificata organigrama Cj si vor ramanae decat 5 directii.Exact 5 ture cum avea dl pres la drumuri la cantar .La sfarsitul lunii va stange spaga ,isi va opri 20% si restul ii va imparti ,ca doar la asta se rezuma experienta sa profesionala !!!

  2. tot a l a spune:

    L a c o m i a – Cucului- strica reputatia si omenia omului (dar si a consiliului jud ) ! Giurgiuvenii de rand au o singura reactie – a se citi sentiment – LEHAMITE !