Publicat : joi, oct. 1st, 2015

E vreo diferenta intre „candidat unic” si „un singur candidat”? – Liviu Dragnea va fi ales… la Congres

my-opinionx1Daca mai spera cineva in democratie in tara asta, astazi a aflat ca s-a ales praful si pulberea de conceptul in sine… Dupa ce am asistat la penibilitatea mitingului jalnic al noului si marelui PNL, care a demonstrat ca Opozitia din Romania este compusa din elevi de liceu, oameni ai strazii, cativa pensionari si o droaie de lideri scrobiti si cu un discurs constipat, am aflat ca si PSD-ul este… terminat (desi promitea ca devine mai… ţunţurliu). Cu nonsalanta si fara pic de jena, liderii PSD ne-au anuntat ca „la alegerile interne va participa un singur candidat – unicul Liviu Dragnea”.

Cat de penibil suna alaturarea celor doi termeni: ALEGERE si UN SINGUR CANDIDAT! Ca sa dreaga busuiocul, un membru al Comitetului Executiv National a precizat: „Nu este vorba de candidat unic, este vorba de un candidat”… Unde este democratia, deschiderea si transparenta pe care o clameaza poporul pesedist, cand Comitetul Executiv National a refuzat candidatura celor doi competitori – Serban Nicolae si Daniel Savu, impiedicandu-se de un regulament intern… Macar asa, de dragul competitiei si pentru a arunca un praf… de democratie in ochii romanilor, pesedisti sau nepesedisti, parca mergea o derogare. Mai ales ca toata lumea stia ca Liviu Dragnea si-a asigurat oricum o majoritate confortabila.

Asadar, pe 11 octombrie vor fi alegeri in toate organizatiile. Cu un singur candidat pe buletinul de vot – Liviu Dragnea.

Presedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau a precizat intr-o conferinta de presa ca la vot ar trebui sa se prezinte 19.000 de membri PSD din judetul Giurgiu, dar ca spera ca prezenta sa se ridice la un procent de 60%. Cu rezultatul alegerii se va merge la Congresul National, care va valida rezultatul din judete, dupa care se vor face alegeri pentru celelalte structuri de conducere ale PSD.

Si totusi, intr-un partid de aproape un milion de membrii cu acte in regula sa nu se gaseasca cel putin inca un candidat de pofta, de dragul aparentelor de democratie? Se pare ca expresia lui Ion Iliescu (tatucul spiritual al social democratiei romanesti) – „democratie originala” este litera de lege pentru social-democratii de rit nou.

Asadar, toti pesedistii stau cu sufletul la gura si spera ca Liviu Dragnea sa nu iasa… pe locul doi.

Despre autor

-