Publicat : vin, mart. 24th, 2017

Europarlamentarul Victor Negrescu participă la dezbaterile privind Viitorul Europei, în marja Summit-ului de la Roma

negrescuÎn ajunul festivităților prilejuite de celebrarea celor 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, Grupul S&D din Parlamentul European organizează o dezbatere privind viitorul Europei, la care participă și europarlamentarul Victor Negrescu, alături de lideri precum Gianni Pittella, Președintele S&D, Matteo Renzi, fostul premier al Italiei,Giorgio Napolitano, fostul Președinte al Italiei și Sergei Stanishev, Președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES).
În cadrul evenimentului, va fi adoptată o declarație privind Carta Albă înaintată spre dezbatere de către șeful Comisiei Europene privind viitorul Uniunii Europene.
”Socialiştii nu sunt de acord cu Europa mai multor viteze, – pentru că o astfel de Europă este una incorectă, nedreaptă pentru cetăţenii săi!PES și Grupul S&D din Parlamentul European va prezenta propria sa viziune, clar asumată, cu privire la viitorul Europei, dincolo de reacţii punctuale la ceea ce a anunţat domnul Juncker. De aceea, împreună cu rețeaua europarlamentarilor sub 40 de ani pe care o coordonez, S&D40, vom lansa o serie de propuneri inovatoare dedicate îmbunătățirii funcționării Uniunii Europene. O Uniune cu mai multe viteze poate pune în pericol politica de coeziune, care este extrem de importantă pentru state precum România. Nimeni nu are voie să pună sub semnul întrebării unul din principiile fondatoare ale Uniunii Europene: solidaritatea prin politica de coeziune. Voi susține acest mesaj la Roma”, spune Victor Negrescu.
Europarlamentarulmai subliniază că, în declarația adoptată vineri, va fi inclus și un paragraf special privind viitorul tinerilor europeni și asigurarea locurilor de muncă pentru aceștia.
În plus, arată Victor Negrescu, organizația S&D40 va propune ca alegerea Președintelui Comisiei Europene să se facă prin vot direct, tocmai pentru a se evita, în viitor, luarea unor decizii privind viitorul Uniunii Europeneîn mod arbitrar, fără legitimitatea dată de cetățenii europeni.
Tot în cadrul vizitei sale, europarlamentarul Victor Negrescu va participa la Forumul ”Europe Fights Back. Re-building Vision, Re-gaining Trust, Re-launching Unity” prilejuit de Summit-ul de la Roma, iar apoi va lua parte la Marșul pentru Europa, o amplă acțiune civică, la care se așteaptă prezența câtorva mii de participanți, prin care se va cere liderilor statelor membre, reuniți sâmbătă la Roma,să aprobe un plan concret pentru relansarea și finalizarea unității politice și economice a Uniunii Europene.

Despre autor

-