Publicat : mar, mai 19th, 2015

Europarlamentarul Victor Negrescu pune presiune pe institutiile UE: Mentinerea Romaniei in afara Schengen este un abuz!

negrescu victorEurodeputatul PSD Victor Negrescu a atras atentia, in plenul Parlamentului European, ca mentinerea Romaniei in afara Schengen este „un abuz”, Consiliul European si Comisia Europeana fiind institutiile care permit aceasta nedreptate. Europarlamentarul roman a afirmat ca se implinesc patru ani de cand s-a concluzionat in mod oficial ca Romania indeplineste toate conditiile tehnice pentru aderare si ca este responsabilitatea Consiliului si a Comisiei sa convinga statele membre care se impotrivesc aderarii tarii noastre.

In timpul interventiei sale, Victor Negrescu a purtat in plenul de la Strasbourg un tricou cu inscriptia „Romanians for Schengen!”, acesta facand parte din campania pe care a initiat-o impreuna cu PES activists Romania, intitulata „Romania cere Schengen!”.

„De Ziua Europei, alaturi de 1.000 de activisti PES din Romania, am demarat o campanie pentru a cere dreptul nostru de a fi in spatiul Schengen. Au trecut 4 ani de cand Consiliul European a concluzionat ca Romania indeplineste toate conditiile. In consecinta, mentinerea Romaniei in afara Schengen este un abuz! Practic, se implinesc 4 ani de discriminare impotriva Romaniei. Consiliul European si Comisia sunt cele care permit aceasta nedreptate. Romanii pe care ii reprezint nu mai vor sa auda cum se arunca vina pe unul sau doua state pentru actualul blocaj! Institutiile europene au responsabilitatea sa convinga statele membre reticente. Vorbim de influenta UE in lume, dar nu reusim sau nu dorim sa convingem statele membre sa respecte un angajament simplu!”, a subliniat Victor Negrescu in plenul Parlamentului European.
Europarlamentarul a mai afirmat ca, dintre europeni, romanii au cea mai mare incredere in Uniunea Europeana, iar neadmiterea Romaniei in Schengen ar putea schimba aceasta stare de fapt.
„Comisia Europeana aplica un standard dublu – pe de o parte, nu ajuta Romania, dar pe de alta parte arata deschidere pentru renegocierea tratelor cu un alt stat membru, in speta Marea Britanie. Romanii sunt europenii cu cel mai mare grad de incredere in UE si ar fi pacat ca institutiile europene sa distruga acest lucru. Romania cere Schengen! Romanii merita in Schengen!”, a incheiat Victor Negrescu.
shengenSaptamana trecuta, eurodeputatul PSD a dat publicitatii pozitiile oficiale de sustinere a Romaniei in Schengen pe care le-a obtinut din partea a patru state europene – Irlanda, Letonia, Ungaria si Lituania. De asemenea, in februarie 2015, Victor Negrescu a obtinut o pozitie de sustinere din partea Comisiei Europene, care a subliniat ca sprijina deplin accederea Romaniei in Schengen inca din iunie 2011.
Victor Negrescu este presedinte-coordonator al organizatiei PES activists Romania, care insumeaza 8000 de membri in toata tara. Pe 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, organizatia a lansat, in prezenta premierului Victor Ponta si avand sustinerea sa, campania „Romania cere Schengen!”.

Despre autor

-