Publicat : joi, nov. 10th, 2016

Giurgiu, reprezentat cu 48 de activisti PES la lansarea Pactului pentru Tineri

pes2Peste o mie de tineri social democrati din toata tara – majoritatea membri PES activists – au participat luni, 7 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la evenimentul «Tinerii indraznesc sa creada in Romania. Pactul pentru tineri».
PES activists Giurgiu a participat la evenimentul organizat de Partidul Socialistilor Europeni si Partidul Social Democrat cu 48 de tineri activisti.
Pe langa lansarea Pactului pentru Tineri, evenimentul a avut ca scop si prezentarea candidatilor tineri ai PSD pentru alegerile parlamentare.
Partidul Socialiștilor Europeni și Partidul Social Democrat participă acum, la Palatul Parlamentului, la evenimentul Tinerii îndrăznesc să creadă în România. Pactul pentru tineri.
Evenimentul este pentru a lansa Pactul pentru Tineri alături de activiștii PES din toată țară și pentru a prezenta candidații tineri ai Partidului Social Democrat pentru alegerile parlamentare.
„Noi ne-am fixat, cu ocazia alegerilor parlamentare, intenţia de a avea peste 30% tineri pe liste. Se pare că suntem undeva la 40% tineri pe liste la nivel naţional, ceea ce demonstrează, pratic, că ne ţinem de promisiune, la fel cum avem 40% femei pe listele noastre sau persoane cu dizabilităţi”, a spus europarlamentarul PSD Victor Negrescu.
La eveniment, pe langa reprezentantii PES activists din toata tara si personalitati marcante ale PSD a fost prezent si presedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Dmitrievich Stanishev.pes-3Pactul prevede patru soluţii europene pentru sprijinirea tinerilor. Pe de o parte, pactul constă în oferirea de bonuri valorice, la nivel european, din fonduri europene, pentru tineri, pentru a avea acces la servicii culturale gratuite. Al doilea lucru care este prevăzut în acest pact se referă la suplimentarea fondurilor pentru tineri destinate în special Garanţiei pentru tineri, garanţie care a avut efecte foarte mari la nivel european şi pe care dreapta intenţionează să o scadă atunci când este vorba de bugetul european. A treia măsură propusă în acest proiect se referă la partea de dezvoltare de competenţe, crearea unor linii de finanţare pentru formarea profesională în acord cu nevoie pieţei muncii şi nu în ultimul rând, ultimul element se referă la protecţia copilului.

Despre autor

-