Publicat : mie, iun. 17th, 2015

Important pentru absolventii institutiilor de invatamant – promotia 2015

anofmAbsolventii care doresc sprijin pentru gasirea unui loc de munca se pot inregistra la agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca din raza teritoriala unde isi au domiciliul/ resedinta.

Absolventii institutiilor de invatamant inregistrati la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca  ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii pot beneficia de informare si consiliere profesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, precum si  de facilitati financiare.

Absolventii aflati in cautarea unui loc de munca pot participa la programe de formare profesionala care sa le asigure cresterea si diversificarea competentelor profesionale in scopul asigurarii mobilitatii si reintegrarii pe piata muncii.

Conform prevederilor Legii nr. 76/2002 privind asigurarile pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, absolventii institutiilor de invatamant, in varsta de minim 16 ani, care in termen de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale, pot beneficia de indemnizatie de somaj.

In vederea stabilirii acestui drept, absolventii diferitelor forme de invatamant din promotia anului 2015 care domiciliaza in judetul Giurgiu,  trebuie sa se prezinte la sediul AJOFM Giurgiu, in termenul legal, pentru inregistrare ca persoana in cautarea unui loc de munca.

Termenul de 60 de zile de la data absolvirii este termen de decadere din drepturi.

Indemnizatia de somaj se acorda absolventilor, la cerere, pe o perioada de 6 luni,  calculata de la data expirarii celor 60 de zile de la absolvire si consta intr-o suma fixa, lunara, neimpozabila al carei cuantum reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referintã, in vigoare la data stabilirii acesteia.

Actele necesare inscrierii absolventilor la  AJOFM Giurgiu pentru obtinerea acestui drept sunt urmatoarele:

CI (copie si original);

act de studii sau adeverinta (copie si original);

certificat de nastere (copie si original);

certificat de casatorie – daca este cazul (copie si original);

adeverinta medicala – cu specificatia “Apt pentru munca” sau cu eventuale restrictii medicale;

adeverinta eliberata de administratia financiara din care sa rezulte venitul realizat.

Relatii suplimentare se pot obtine de la sediul AJOFM Giurgiu din mun. Giurgiu, sos. Bucuresti, bl. 202/5D, sc. A, B, C, parter + mezanin; tel.: 0246/230613 sau la Punctul de Lucru din orasul Bolintin Vale, tel: 0246/271.066.

Despre autor

-