Publicat : joi, aug. 6th, 2015

Incep transferurile politice: Floricel si Vladu la PNL

ppdd1Surse din PNL Giurgiu ne-au informat ca saptamana viitoare, Alina Gorghiu si Marian Petrache vin la Giurgiu pentru a participa la o sedinta fulger. Se pare ca ar fi vorba despre sedinta de „ungere” a deputatului Nicolae Florian ca membru PNL, vicepresedinte (interimar) si candidat la functia de primar al municipiului Giurgiu din partea marelui PNL. De ce era nevoie de venirea celor doi oficiali de la Centru? Mai multi membri PNL spun ca asta ar fi fost „pohta ce-a pohtit” Floricel, iar Gorghiu si Petrache i-ar ostoi setea de putere prin aceasta oficializare „la botul calului”. Chiar daca calul (cacofonie intentionata) PNL a ajuns o biata martoaga costeliva. Cu aceasta noua miscare politica, lui Floricel ii scad considerabil sansele sa ajunga primar… Pentru ca intrarea lui in PNL (chiar si pe usa din fata) ca si candidat la Primaria Giurgiu suna ca o impunere cu forta a unui intrus in casa vechilor liberali. Care nu se vor simti defel confortabil si ii vor da la gioale pana pleaca singur unde-o vedea cu ochii. In acest moment, singurul liberal care-l sustine este pseudopesedistul Dumitru Beianu. Pentru ca ambii au un pedigree asemanator – cu pete rosii. Cum sa fie acceptati… pe fond galben?

In ceea ce-l priveste pe Alexandru Vladu, si el este un „tanar si nelinistit” privitor spre biroul lui Barbu. Fara un partid in spate ii va fi greu micutului viceprimar sa isi realizeze visul de a deveni primar… Un vis pentru care a facut atata efort si atata risipa de energie. Cand credeam ca „a dat-o la pace cu Barbu”, astazi, in conferinta ALDE Giurgiu, presedintele organizatiei municipale a „adevaratilor liberali” – Ovidiu Andrei – a scos porumbelul pe gura: „In cateva zile, Nicolae Florian, impreuna cu Alexandru Vladu vor trece la PNL”…

Ooooops, cei doi merg in tandem? „Da, Nicolae Florian candideaza pentru functia de primar si Vladu il va sustine si va conduce lista pentru a fi din nou vice…”. Buuun, si cum ramane cu sondajele trambitate de PNL, cu „nu primim intrusi in PNL”, cum ramane cu Liviu Popazu…

Insa, Liviu Popazu ne-a confirmat (tot astazi, in timpul sedintei de CL) ca Ovidiu Andrei a avut dreptate in privinta lui Vladu… Ce s-a intamplat? Alexandru Vladu a vrut sa mai puncteze electoral o data in sedinta de CL si a cerut (tam nesam) sa se elaboreze niste liste  cu familiile in dificultate si care au copii care merg la scoala, pentru un ajutor financiar in rechizite… Cand nimeni nu se astepta, viceprimarul Liviu Popazu a tinut mortis sa spuna: „Vreau si eu sa spun ca sustin initiativa domnului Alexandru Vladu si, asa cum a spus domnia sa, trebuie sa facem asta an de an, sa devina obisnuinta”…

In atari conditii, este greu sa crezi ca un liberal (Liviu Popazu) apreciaza public o initiativa a unui pesedist (Alexandru Vladu). Decat daca nu este la mijloc (sau intr-o margine) o intelegere sau un troc…

Despre autor

-

Afisat: 5 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. El Greco spune:

  Stati liniștiți giurgiuvenilor!Tovarășa care seamănă leit cu o instructoare de pionieri din trecut,are alte treburi mai importante de făcut!Se află în Insula Rhodos din Grecia și face cercetari ,poate găsește vreo urmă a Colosului!

 2. ionescu spune:

  La cam tragi de păr, poate te crede cineva. Spui la început că surse din PNL și după aia e vorba de Ovidiu Andrei, ăla care a plecat din PNL când nu a mai avut loc la ciolan. La câți fluturi prinde ăsta, chiar că l-aș crede!!! Iar asta cu Popazu este ca nuca în perete. Dacă susține acordarea de rechizite înseamnă că îl vrea pe Vladu la PNL? Frumoasă logică!

 3. cris spune:

  chestia e ca… e cam „albastra” pentru noi, giurgiuvenii… cred ca nici nu vom avea din ce sa alegem… intre barbu si floricel… „toti o apa si-un pamant”. altii, nu se prea profileaza la orizont… cine? vladu? sa fim seriosi… dinu? idem. deci, situatia e albastra rau la giurgiu, daca pana la anul nu apare unul cu adevarat „bengos”… pe cine dracu sa alegem?

 4. raman la parerea ca era nevoie de un adevarat pnlist pt functia de primar al municipiului nu un tradator de partid.pana la urma,asa cum a plecat din psd,la fel de bine se poate intoarce.cam asta e cu traseistii.plus ca,floricel s-ar putea dovedi un barbu 2,nu e cu nimic mai presus ca actualul primat,amandoi sunt incompetenti ca si administratori,si daca va avea aceleasi aere de superioaritate pe care le are cu angajatii n.f. pe care uita sa ii plateasca,va fi vai si amar de giurgiuveni.sa nu ne trezim din lac in put.pacat ca liberalii nu mai sunt liberali,ci psdisti vopsiti in galben.

 5. crsi spune:

  ee, si daca ai mari din pnl vin, de fapt, cu alt scop? bine, ca probabil o sa anunte si ungerea astora, dar daca motivul principal este sa schimbe iarasi seful galben de la Giurgiu, dupa isprava de la CJ?