Publicat : Dum, apr. 5th, 2015

Initiativa TSD Giurgiu – “Doneaza o carte, Daruieste cultura”

doneazaIn perioada 6 aprilie – 23 aprilie, Tineretul Social Democrat Giurgiu initiaza Campania ,, Doneaza o carte, Daruieste Cultura ‘’.

Scopul proiectului este acela de a oferi cati copiilor din invatamantul primar si gimnazial care locuiesc in mediul rural si, in acelasi timp, crearea si dezvoltarea bucuriei de a citi pentru acesti copii. Sunt multe localitati in care nu exista biblioteci, iar posibilitatile financiare ale parintilor de a cumpara carti sunt limitate.

Cartile pot fi doinate in doua puncte de colectare:

Sediul PSD din strada Mircea cel Batran numarul 28 ( pietonala Alei )

Sediul PSD din strada Tineretului ( In spatele magazinului Andy )

,,Ne dorim sa fim alaturi de copiii de varste mai mici care nu pot avea o carte, oferindu-le bucuria de a citi si de a descoperi lecturile copilariei asa cum si noi am facut-o la un moment dat. Accesul la cultura si la cunoastere ar trebui sa fie egal pentru toti copiii, insa, din pacate nu se intampla asa. Sunt foarte multi copii, atat din mediul urban cat si din cel rural, care nu s-au mai bucurat de o carte de foarte multa vreme, iar noi cu un gest simbolic le putem implini un vis ’’ , a declarat Dragos Udvuleanu – Presedintele Organizatiei Judetene a TSD Giurgiu.

La randul sau, Marius Gheorman, presedinte executiv TSD, a precizat ca acest demers se poate pune in aplicare doar cu ajutorul cetatenilor din Giurgiu, tineri sau mai in varsta, care pot si vor sa le deschida copiilor un alt univers.

,,Stim cu totii ca lectura individuala poate fi suportul dezvoltarii personale. Fiecare copil are dreptul la propriile performante si la atingerea propriilor standarde si teluri. Din pacate, de foarte multe ori, copii cu un potential deosebit nu isi pot atinge obiectivele din cauza situatiei materiale. Va asteptam alaturi de noi in acest demers”, a declarat si Ionut Barbu – Presedintele Organizatiei Municipale a TSD Giurgiu .

Despre autor

-