Publicat : mar, sept. 6th, 2016

Invidie si nationalism local – consilierul Țiganila vs antrenorul Șumudica

george tiganilaGeorge Țiganila a fost singurul consilier local care a votat impotriva acordarii titlului de Cetatean de Onoare al municipiului pentru antrenorul Astrei Giurgiu, Marius Ninel Șumudica. A mai fost o abtinere, dar asta conteaza mai putin. Domnul Matei o fi primit vreun telefon de la Gino Iorgulescu… Deh, ca-ntre rude: “Cumnate, abtine-te! Adica, Șumudica sa fie cetatean de onoare inaintea mea? Peste poate!”.
Acceptam motivatia abtinerii lui Mihai Matei. Rudele inainte de toate… Nu l-am inteles pe George Țiganila! De ce a votat contra? Surse apropiate consilierului PNL ne-au linistit curiozitatea, informandu-ne ca motivul principal ar fi fost nationalismul local…
“Dupa sedinta de consiliu, George al nostru, juristu’, ne-a invitat la o bere si un mic la carciuma proprietate pe persoana fizica, in amintirea vremurilor cand era campanie electorala. Era putin otravit de oftica, se vedea pe fata lui ca se inrosise tot. Am mers vreo trei colegi cu el si intre doi mici si o gura de bere la halba l-am intrebat care-i supararea si ce are cu Marius Șumudica.
Dom’le, ne-a convins. Cica din cauza ca a auzit ca Șumudica… o are mica! Ei, vedeti, ne-a spus, eu vreau ca niciun giurgiuvean sa nu fie in aceasta situatie, iar Primaria il face cetatean de onoare pe unu cu… mica. Pai cum iesim cu el in lume dom’le?”.
Alti consilieri locali sunt de parere ca un motiv al votului impotriva ar fi si… invidia. Adica cum, Șumudica cu… mica sa fie cetatean de onoare si Țiganila cu…”Ț” mare sa nu fie bagat in seama?
N.R. Evident ca aceste “motive” ar putea fi inventate de colegii domnului consilier si nu bagam mana in foc pentru veridicitatea lor, atatat timp cat consilierul George Tiganila nu si-a motivat votul in plenul sedintei. Si nici nu a remis vreun comunicat de presa prin care sa ne faca sa-i intelegem votul.
Redactia

Despre autor

-

Afisat: 5 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Vlad spune:

  Domnul Vasile B. are dreptate, giurgiuvenii au memorie scurta. Recunoastinta fata de unele persoane care au facut ceva pentru acest oras nu mai exista de mult, insa promovam numai circari, cu scuzele de rigoare, dar Sumudica nu a facut nimic gratis, el este un salariat pentru care primeste bani, sau nu am inteles eu bine a muncit cumva gratis pentru Giurgiu, ca din cate stiu eu se cam plange ca nu si-a primit salariu , amenitand ca pleaca. Daca i-ar pasa asa de mult de acest oras nu ar ameninta ca pleaca ca nu i-a platin Ioan Niculae salariu. Trebuie sa dovedeasca ca pentru Giurgiu o face si gratis daca se pretinde un adevarat cetatean de onoare.

 2. Vasile B. spune:

  Titlul de cetatean de onoare s-a demonetizat si nu de la aceasta sedinta ci de la anterioarele.
  Dar referitor la aceasta propunere si eu daca eram consilier votam impotriva.
  Nu vreau sa judec compoertamentul d-lui Sumudica ci sa inteleg contextul in care s-a ajuns la acordarea acestui titlu antrenorului de la ASTRA.
  Municipalitatea da anual clubului1.600.000,00 lei basca o datorie initiala de 750.000,00€ platibila pina la data la care supararea patronului va muta echipa.(Lumii nu-i pasa ca scenariul a fost verificat pe SCAEP ,NAVROM).
  Nici daca se venea si cu alte argumente(locuri de munca ( ne)create ,venituri pt cazare,organizare pt firmele locale)tot se vota ca era an electoral.
  Oare giurgiuvenii au memorie scurta?
  Nu cumva acest titlu il meritau mai degraba Manea fost director la CCH,Capac la Zirom, Jianu la Dunareana sau raposatii directori Iancu la SNG si Radulescu la vechiul CET?
  Ca pe astia care au insemnat cu adevarat ceva pentru Giurgiu i-am uitat.
  Am ales ca intotdeauna circul in detrimentul painii.
  Ce sa facem e democratie si…autonomie locala!

 3. adrian spune:

  Amintesc d-lor Ioanitoaia si Ionescu ca giurgiuvenii ( cei ce locuiesc si platesc taxe si impozite aici) au avut in istoria orasului oameni de vaza, oameni care au insemnat ceva pt oras si care nu s-au bucurat de aceaata onoare , chiar daca o meritau cu prisosinta, si propun ca cetatean de onoare pe acest domn Sumudica….exponentul scandalului,ak prostului gust si al jignirilor aduce acestui oras. Ma simt exact ca atunci cand era propus la aceeasi onoare ,in trecut, un cunoscut cap mafiot al oraaului!!!! RUSINE!!!!

 4. costel spune:

  Aveti dreptate domnule Vlad, domnul Tiganila,pe care nu il cunosc,nu este „josnic” cum spune sumudica despre giugiuvenii …. …. ….. …….. .. …… .

 5. Vlad spune:

  Poate ca domnul Tiganila s-a gandit la acele intrviuri repetate si acide la adresa giurgiuvenilor, in care marele antrenor Sumudica doreste sa mute Astra in Giulesti sau sa plece la Zimnicea. Sumudica nu merita titlu de cetatean al acestui orsa, nu face cinste. Si eu daca eram obligat sa votez, cu siguranta as fi vota NU. Mai jos aveti cateva likuri pentru a trage niste concluzii despre cine este domnul Sumudica.http://www.sport.ro/liga-1/suntem-josnici-sa-spuna-daca-nu-vor-echipa-luam-jucatorii-si-plecam-ce-l-a-scos-din-sarite-pe-sumudica.html
  http://www.sport.ro/liga-1/sumudica-a-incercat-sa-mute-meciurile-cu-steaua-in-giulesti-mesaj-dur-pentru-giurgiuveni-sa-dea-100-de.html