Publicat : sâm, sept. 19th, 2015

Ionel Muscalu – poet, politician, candidat sau chilipirgiu?

Ionel MuscaluArticolul de fata nu este nici editorial nici… contraeditorial (la moda in presa online), ci este pur si simplu o constatare a unei stari de fapt in politica locala. O politica in care este permis sa spui orice, cu riscul (asumat) de a nu fi preluat de publicatii si, in concluzie, de a vorbi doar pentru ca iti place sa te auzi…

Motto: „Dragii mei, va spun un secret: a venit toamna!
P.S. : Știu ca voiați sa va spun ca si eu candidez la funcția de primar al orasului nostru si ca voi participa la un soi de competiție interna, care se va termina cu un sondaj. Nu, nu va spun asta, fiindcă asta deja am spus-o!” – pasaj preluat (fara a cere voie) de pe facebook-ul lui Ionel Muscalu

Ionel Muscalu isi doreste sa fie primar al Giurgiului sau este sinucigas… politic? Este intrebarea pe care nu o poti reprima, dupa delirul declaratiilor din conferinta de presa la care Muscalu a participat vineri. La sediul PC Giurgiu, insotit de cativa tineri… Tinerii au vorbit putin si… telegrafic, insa Muscalu s-a lansat intr-o logoree verbala in care a impletit o ura viscerala impotriva primarului Barbu cu dorinta nedisimulata (asa a parut – N.R.) de a deveni el, Muscalu, primar. Nu stim daca seful lui de partid – Toma Petcu – stie de aceasta dorinta a lui Muscalu… Daca stie si o trateaza cu indiferenta si condescendenta, inseamna ca stie si ca e… nerealizabila.

Revenind la conferinta de presa, Ionel Muscalu (imbracat la costum, in ciuda celor 33 de grade si a lipsei aerului conditionat) a facut combinatii de reprosuri pertinente la adresa primarului Barbu, cu aberatii si minciuni de care nu-l credeam in stare. Iata cateva mostre:

„Ce cauta domn’e camerele de filmat agatate de tevile alea pe soseaua Bucuresti, in dreptul Spitalului? Trebuiau puse in alta parte. Este o alta monstruozitate arhitecturala… Tevile alea si camerele video trebuiau puse la intrarile in oras sa vedem cine aduce caini noaptea”.

Ne indoim ca Ionel Muscalu nu stia de faptul ca „monstruozitatea arhitecturala” de care vorbeste face parte dintr-un proiect transfrontalier cu bani europeni semnat de binefecatorul lui – Lucian Iliescu – si finalizat in mandatul lui Nicolae Barbu. De asemenea, Ionel Muscalu (credem) ca stie ce implica sa faci modificari intr-un proiect cu fonduri UE…

„Nu sunt locuri de munca, asistam la un exod al populatiei tinere catre Capitala. Locurile de munca – aceasta va fi tema de campanie electorala in 2016…”

Este un adevar pe jumatate expus de Muscalu: nu sunt locuri de munca pentru psihologi, directori, IT-isti si alti… conto-pisti. In schimb AJOFM ne bombardeaza saptamanal cu cel putin 100 de locuri de munca vacante in alte meserii. Mai pamantene, mai heirupiste si – este adevarat – mai prost platite. Cele cateva intreprinderi mai rasarite din Giurgiu isi aduc sute de muncitori din judetele limitrofe, iar specialistii in diferite domenii sunt adusi de unde se agata harta in cui pe bani grei. Nu sunt locuri de munca sau altele sunt datele problemei? Mai mult de atat, Ionel Muscalu stie foarte bine ca nu Primaria creeaza locuri de munca, ci creeaza conditii pentru ca investitorii sa vina la Giurgiu. Muscalu stie tot atat de bine ca „tema de campanie” lansata de el este o marota, este o tema pur populista si electorala.

Delirand in continuare, Ionel Muscalu a vorbit despre faptul ca „nu s-a turnat niciun metru de asfalt in oras in mandatul lui Barbu”, ci doar s-au acoperit gropile cu „galeata de smoala”, iar la reteaua de apa si canalizare „nu s-a avansat nici cu un metru”.

Pentru respectarea adevarului ne simtim nevoiti sa il tragem de maneca pe Ionel Muscalu, sa ii recomandam un tratament cu xanax si sa ii reamintim, de bulevardul Titulescu, de asfaltarile strazilor din spatele spitalului judetean si de cele din zona fostului abator. Ca sa nu mai vorbim de finalizarea proiectului pan european, de pavarea a zeci de stradute si fundaturi. In ce priveste reteaua de apa si canalizare, chiar fostul lui coleg de partid – seful Apa Service – a precizat la un moment dat ca s-au extins retelele in toate zonele orasului…

N.R. Nu ne-au deranjat catusi de putin acuzatiile lui Ionel Muscalu la adresa primarului in exercitiu, ci timpul pierdut „for nothing” la conferinta. Si, mai ales, incercarea de spalare pe creier… Altfel, ii dorim prietenului (sincer!!) Ionel Muscalu, succes in sondajul intern ALDE si – daca avem gura aurita – succes in alegerile din 2016.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. toteu spune:

    Pe bune? Astea sunt marile realizări ale afaceristului Barbu (pun la îndoială faptul ca a reușit singur în privat, a se retine mai degrabă numele Oprea) în patru ani de mandat o strada asfaltata și aia pe jumătate? Locurile de munca sunt create de el? Firmele respective au o activitate veche în municipiu. Cu asta se lauda tov. Barbu? Nu pot decât sa spun două cuvinte : ex clus !

  2. Mariana spune:

    Cand faci o pauza de doua ore in postarile de pe facebook, este clar ca ai facut o conferinta de presa: ))