Publicat : lun, feb. 22nd, 2016

Lupta orgoliilor din PNL Giurgiu a avantajat PSD-ul

marin anton 1– interviu cu deputatul Marin Anton –
Spuneam intr-un articol publicat saptamana trecuta ca deputatul Marin Anton va candida pe liste pentru Consiliul Judetean Giurgiu. Despre “realizarile” din ultimii ani ale CJ Giurgiu nu vrea sa vorbeasca, insa este deschis dezbaterii:
Marin Anton: Nu vreau sa discut ce a fost. Judetul Giurgiu sta rau in acest moment din toate punctele de vedere. Eu sunt deschis la dezbateri cu cei doi principali contracandidati ai mei – Niculae Badalau si Dumitru Beianu – pe proiecte, pe ceea ce avem de gand cu acest judet. Vreau sa fie o competitie fair play. Sper ca aceasta campanie sa se desfasoare intr-un cadru civilizat si nu unul de mahala. In acest mod, cei care vor avea de castigat sunt giurgiuvenii.
Reporter: Aveti asi in maneca?
Marin Anton: Am, am destui. Nu o sa va spun nimic acum despre acesti asi, cert este ca in jurul meu s-a creat deja o echipa, care este una foarte de competitiva cu care atacam locul intai. Acesta este telul nostru. Probabil ca niciunul dintre celelalte partide nu va reusi sa faca de unul singur o majoritate in Consiliul Judetean, asa ca este loc si de negocieri. De aceea spun ca trebuie sa avem foarte mult tact si foarte mult fair play.
Reporter: Toti candidatii pentru CJ au discutii cu primarii, mai ales cu cei care au vechime si mai ales bazine de votanti considerabile. Faceti exceptie?
Marin Anton: Eu vorbesc cu toti primarii. Relatia mea cu primarii nu s-a deteriorat in timp. Dar sa stiti, cine crede ca o sa le impuna ceva primarilor se inseala. Cine este prieten si reuseste sa convinga primarii ca pot fi impreuna intr-un proiect bun si pentru localitatile lor si pentru judet dar si pentru primar, atunci va iesi un proiect frumos.
Cine spune ca are primarii in mana, minte. Mi-a placut si imi place sa cred ca sunt prieten cu primarii si relatia mea cu ei este una de colaborare si nicidecum de subordonare. De altfel eu merg pe un principiu: un partid este puternic si respectat de cetateni, daca este compus din oameni de calitate, din oameni de onoare. Valoarea unu partid este data de oameni, cel mai mare capital al unui partid sunt oamenii.
Reporter: Ati fost in PNL o perioada, iar cand au inceput framantarile ati parasit acest partid. Ce s-a intamplat cu PNL in general si cu PNL Giurgiu in special?
Marin Anton: Ce s-a intamplat in PNL Giurgiu stiti foarte bine si dumneavoastra si cetatenii. Au fost foarte multe orgolii, iar marele avantajat in aceasta lupta a orgoliilor a fost PSD-ul. Probabil ca domnul Badalau intelege foarte bine cum a ajuns cu atatia primari. El a ajuns “posesorul” unor oameni valorosi datorita unor lupte interne din PNL.
Reporter: Faceti echipa si cu Lucian Iliescu la aceste alegeri, sau veti fi contracandidati?
Marin Anton: Am discutat cu domnul Lucian Iliescu si nu vrea sa se implice in niciun fel in alegerile locale din acest an. In schimb ma sustine in tot ceea ce fac in acest proiect al meu. Este un sustinator al meu si ma mandresc cu prietenia lui Lucian Iliescu. Au fost discutii la UNPR vis a vis de candidatura domnului Iliescu, dar eu am vorbit cu Lucian Iliescu si stiu exact ca nu va candida la locale. Si nici nu va avea vreun fel de implicare politica in aceste alegeri. Domnia sa este destul de dezamagit de ceea ce i s-a intamplat in 2012 la locale, apoi in interiorul partidului. Are un gust amar, dupa o viata petrecuta la varful politicii si oricum, ne place sau nu, Lucian Iliescu in Giurgiu va ramane o personalitate, iar istoria va dovedi ca va ramane un om cu multe realizari.
(Sursa foto – http://www.unece.org) 

Despre autor

-