Marian Maroiu: Dupa reforma fiscala, in buzunarele caror romani intra mai multi bani?

maroiuIn cadrul unei recente conferinte de presa, Marian Maroiu – presedinte al organizatiei municipale PNL Giurgiu – a facut cateva aprecieri cu privire la efectele guvernarii fiscale in administratia publica locala… Liderul liberal a precizat ca marirea salariilor in administratia publica este “o mare prostie”, atata vreme cat fondul de salarii nu va fi acoperit de Guvern…
”Aș dori să spun și eu câteva cuvinte despre administrația publică locală Giurgiu pentru că sunt președintele organizației municipale și mă interesează în mod deosebit ce se întâmplă cu orașul nostru.
“Spun acest lucru pentru ca specialistii din Primarie si-au facut un buget la inceput de an, iar acum, cresterea salariilor i-a lasat fara fonduri, practic sunt cu fundul in balta. Este pentru prima data in istoria Primariei cand se blocheaza conturile si cand fondul de salarii depaseste cu mult posibilitatile de colectare ale Primariei.
Vor fi probleme cu cheltuielile cu caldura in aceasta iarna, nu stiu daca acestea vor mai putea fi sustinute de municipalitate. Este clar ca toata aceasta balbaiala a guvernantilor va afecta si investitiile din oras… Intr-o discutie cu edilul sef, acesta s-a aratat ingrijorat de faptul ca nu stie daca vor mai veni sumele de bani de la Guvern pentru investitii… De la 1 ianuarie o sa dispara si subventia de la stat a gigacaloriei, sarcina ramanand tot pe municipalitate, care cu siguranta nu va avea fondurile necesare pentru subventionare. Va fi un adevarat cataclism…
Nu vreau sa fiu fatalist, insa politica Guvernului este aceea de a da cu o mana si de a lua cu zece maini, ceea ce pune la pamant orice investitie pe care ar vrea sa o faca o administratie publica. Ramane doar o singura solutie: cresterea taxelor si a impozitelor…” a declarat Marian Maroiu.
In final, liderul liberal s-a intrebat retoric, unde se vor duce acei… “mai multi bani in buzunarele romanilor!”, din sloganul preferat al pesedistilor:
„Domnii Niculae Badalau si Marian Mina, “doi experti” in reforma fiscala vorbeau deunazi de faptul ca aceasta reforma va aduce mai multi bani in buzunarele romanilor… Intrebarea este in buzunarele caror romani intra acesti bani?”.