Publicat : mie, sept. 2nd, 2015

Mesaj catre „extremiști” și „populiști”, din partea europarlamentarului Victor Negrescu: „Frontierele și izolarea nu sunt soluția la criza refugiaților!”

xx Victor negrescuEuroparlamentarul PSD Victor Negrescu atrage atenția ca soluția la actuala criza a imigranților din Europa nu poate consta in intarirea frontierelor și in izolare, deoarece problema este in zonele de origine ale imigranților. Acesta critica discursul extremist al unor actori politici din Romania, explicand ca „spațiul Schengen nu are nicio legatura cu migrația”

„In contextul crizei refugiaților din Europa, doresc sa transmit un mesaj populiștilor și extremiștilor, atat de la noi, cat și din UE: spațiul Schengen nu are nicio legatura cu migrația! Frontierele și izolarea nu pot bloca imigranții, ci doar pacea și o implicare mai mare a UE / SUA in susținerea democrației și dezvoltarii economice in zonele de origine ale acestor persoane.

Pentru cei care nu au ințeles, aceste persoane au supraviețuit unei dictaturi, unui conflict sangeros, au stat luni in tabere de refugiați fara ajutoare, au traversat țari intregi, au trecut marea riscandu-și viața și au evitat și frontierele mai multor state care nu sunt in Schengen, dar și zidul construit de Ungaria.

Ca roman care am trait aproape 9 ani in strainatate pot spune ca nimic nu te poate impiedica sa pleci atunci cand iți dorești, doar ca idealul aproape al tuturor este ca acasa, alaturi de propria familie și de prieteni, sa aiba tot ce exista in Europa moderna – democrație, libertate, drepturi și mai ales pace”, afirma Victor Negrescu.

Eurodeputatul roman subliniaza ca pozițiile „anti-europene” venite recent din partea unor reprezentanți ai PNL pot produce efecte nedorite.

„Exista in spațiul public tot felul de declarații anti-europene și lipsite de solidaritate, cum am vazut venind din partea unor reprezentanți ai PNL. Acestea pot afecta foarte mult Diaspora, iar inchiderea frontierelor despre care vorbesc unii liberali ar avea efectul total nedorit de a impiedica romanii sa se intoarca inapoi acasa. Fac un apel la responsabilitate fața de cei care formuleaza astfel de poziții tranșante.

Criza imigranților din Europa nu se rezolva cu declarații pripite sau cu critici ale masurilor incipiente identificate la nivelul UE fara a oferi alte soluții in schimb. Și in niciun caz nu se rezolva indemnand la lipsa de solidaritate intre state, total contrara principiilor UE, pe care, din pacate, o vad venind din ce in ce mai mult dinspre liberali”, declara deputatul european Victor Negrescu.

Despre autor

-