Publicat : mie, mai 27th, 2015

Moment de bilant – Asociatia Pro Maiorescu la 4 ani de la infiintare

asoc 1 bisMarti, 26 mai , la Colegiul National Ion Maiorescu a avut loc o intalnire a Asociatiei Pro Maiorescu, prilewj cu care a frost prezentat raportul de activitate al Asociatiei, moment urmat de acordarea unor plachete mai multor membrii ai Asociatiei, care s-au remarcat prin implicare si devotement cauzei pentru care a fost creata Asociatia – reconstructia Colegiului National Ion Maiorescu.

Presedintele Asociatiei Pro Maiorescu – prof. Ion Dinca, impreuna cu vicepresedintele George Csender si secretarul, prof. Mugurel Burcescu au prezentat raportul de activitate si au evocat cei patru ani scursi de la infiintarea acesteia.

Asoc 1“Raportul de activitate prezinta tot ce a intreprins Consiliul director al Asociatiei in aceasti ani. Asociatia a luat fiinta in urma cu patru ani in urma unei hotarari a 21 de membrii fondatori. Asociatia s-a angrenat si am reusit sa reabilitam si sa sa amenajam – cu sprijinul unor oameni de suflet – sase sali de clasa. In paralel am facut mai multe memorii catre Guvern si Ministerul Educatiei. Am depus patru astfel de memorii… Insa, Primaria Giurgiu a fost receptiva, iar cu ajutorul Consiliului Local si cu sprijinul domnului primar Nicolae Barbu, lucrarile au fost preluate de catre Primarie. Nu trebuie uitat efortul si curajul constructorului, care a preluat lucrarile si le-a finalizat intr-un timp record. De asemenea, Primaria a mers mai departe si a reusit sa includa lucrarile pe un proiect fezabil, fara sa mai fie nevoie de bani de la bugetul local. Pentru aceasta ii multumim domnului Nicolae Barbu si Consiliului local al municipiului Giurgiu”, a precizat presedintele Asociatiei, prof. Ion Dinca.

asoc 3Consiliul director al Asociatiei Pro Maiorescu a decis acordarea a patru distinctii pentru intreaga activitate desfasurata in sprijinul Asociatiei…

Prima distinctie a fost acordata primarului Nicolae Barbu, “care a fost alaturi de Scoala, a sustinut  eforturile Asociatiei”…

“Va multumesc pentru aceasta onoare si vreau sa punctez ca aceasta mare realizare este a Asociatiei Pro Maiorescu – noi, cei din administratie nu am facut decat sa ne respectam… fisa postului. Ma bucura faptul ca, odata incheiate lucrarile de reabilitare ale Colegiului, Asociatia are in vedere alte proiecte cu care sa sprijine scoala, elevii, procesul de invatamant”, a spus Nicolae Barbu.

asoc 4Cea de-a doua diploma i-a fost acordata unui fost absolvent “de Maiorescu” – Sergiu Norut Stanisteanu…

“Gestul Consiliului director este emotionant si onorant in acelasi timp si va multumesc. As remarca doua lucruri… Unul se refera la faptul ca inca din 2005 s-au inceput demersurile pentru reabilitarea Liceului – pe vremea cand eram prefect de Giurgiu. Ii multumesc acum si primarului, care s-a implicat in atragerea de fonduri pentru finalizarea acestor lucrari.

Ce-l de-al doilea aspect pe care vreau sa-l punctez este faptul ca sunt surprins ca doar o societate comerciala a depus in contul Asociatiei o suma mai consistenta…  Cred ca Maiorescu trebuie sa aiba parte de o importanta deosebita din partea tuturor… Nu cred ca trebuie sa stam cu mana intinsa la autoritati, ci prietenii cu care ne vedem pe strada, trebuie sa-i indemnam sa vina cu cat poate fiecare si sa doneze sume modice catre Asociatie… Asa mi se pare corect” a spus Norut Stanisteanu in momentul inmanarii diplomei.

asoc 5Deputatul Nicolae Florian a fost urmatoarea personalitate care a primit diploma din partea Asociatiei, fiind fost urmat de Horia Manda (fiul profesorului Dumitru Manda).

Primarul Nicolae Barbu a inmanat o distinctie presedintelui Asociatiei – prof. Ion Dinca. A urmat apoi inmanarea unor plachete pentru mai multi membrii activi ai Asociatiei Pro Maiorescu, dupa care a urmat alegerea unui alt Consiliu director.

Despre autor

-