Publicat : lun, mart. 2nd, 2015

Motivul pentru care Prefectura „pierde” procesele cu Consiliul Judetean

Lavinia CrisuIn mai multe conferinte de presa, presedintele CJ a afirmat ca majoritatea proceselor in contencios administrativ pe care le-a intentat Institutiei Prefectului au fost castigate „pe banda rulanta” de Consiliul Judetean”.

La randul sau, prefecta de Giurgiu, Carmen Nina Crisu, pe care presedintele CJ a numit-o „doamna pix”, spune ca Vasile Mustatea spune numai jumatate de adevar…

„Nu stiu cate hotarari sunt atacate de catre institutia prefectului la nivel de judet. Sunt pana la urma 54 de localitati… De asemenea, nu am o preocupare speciala pentru Consiliul Judetean, nu exista in judet doar aceasta institutie… De altfel, daca nu in fiecare saptamana, atunci la doua saptamani avem cate o actiune in instanta… Sunt sute de procese care se desfasoara, nu le pot tine minte pe toate.

Referitor la afirmatia domnului Vasile Mustatea, ca as pierde procesele cu CJ pe banda rulanta, nu am o statistica, dar cred ca circa 60/70% dintre procese s-au finalizat intr-adevar cu respingerea actiunii prefectului pe motiv ca actiunea a ramas fara obiect… Adica domnul presedinte al CJ a revocat singur hotararile atacate de Prefectura si a dat altele corecte, asa cum ii scrisesem noi in referatele de legalitate. Daca ar fi facut asta de la inceput, daca ar fi respectat referatele de legalitate, nu se mai ajungea la proces. De aceea sunt atat de multe procese asazis pierdute de Institutia Prefectului, pentru ca au ramas fara obiect”, a precizat prefecta de Giurgiu in cadrul unei conferinte de presa.

 

Despre autor

-