Publicat : mie, dec. 30th, 2015

Municipalitatea este pregătită pentru iarna

iarnaMunicipalitatea este pregătită cu utilaje, oameni și material antiderapant pentru vremea rece anunțată de meteorologi pentru sfârșitul acestei săptămâni, când sunt preconizate temperaturi de minus un grad Celsius ziua și minus șase grade Celsius noaptea.
În acest moment, în stocul de material antiderapant pentru deszăpezire se află 437 tone de sare, 154 tone de nisip și 10 tone de clorură de calciu, iar stocul urmează să fie extins cu alte cantitați de nisip de la Pitești. Pentru împrăștierea materialului antiderapant, municipalitatea are pregătite trei utilaje cu lamă frontală și sărăriță și tractoare cu remorcă din care antiderapantul poate fi împrăștiat manual. Saci cu material antiderapant sunt deja amplasați în intersecții, sensuri giratorii și străzi în pantă, pentru a se interveni cât mai rapid în caz că va ninge.
Pe lângă utilajele aparținând societății Financiar Urban, desemnată să se ocupe de acțiunea de deszăpezire, și societăților din subordinea Consiliului Local, municipalitatea va închiria în caz de urgență utilaje de deszăpezire de la diferite firme.
Pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni la timp și corespunzător, proprietarii de autoturisme sunt rugaţi să evite staţionarea timp îndelungat pe zona carosabilă.
Cetățenii municipiului Giurgiu pot face sesizări și informa autoritățile cu privire la o situație de urgență la două numere de telefon, disponibile permanent:
Telefonul cetățeanului – Poliția Locală – 0246/ 274 668
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență – 0246/ 219 409

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Daca un TIR (autovehicul rutier alcatuit din cap tractor si semiremorca)poate transporta maxim 25 tone de sare (are limita de greutate totala 40 tone pe drumurile nationale, unde este inclusa si greutatea vehicului), rezulta ca sarea a fost transportata de 18 astfel de vehicule.Cred ca sirul de tiruri la Dunareana, in vara, era pentru descarcat sarea la ADP Giurgiu. De asemenea, recomand nisipul de Comarnic in locul celui de Pitesti deoarece are un coeficient de frecare dublu si reduce la jumatate accidentele rutiere in oras.