Publicat : joi, apr. 6th, 2017

Noul slogan al PNL Giurgiu: “Mai rarefiati baieti, sa parem mai multi…”

pnlOrganizatia PNL Giurgiu a intrat in febra alegerilor… Cu alergatura aferenta unei astfel de activitati, cu emotii si cu trei candidati pentru o singura functie de presedinte… la judeteana de partid si o candidata (aflata pe/si din surse) la municipiu.
Cei trei candidati pentru “judeteana” – Gheorghe Stefan, Dumitru Beianu si Marin Anton – bat deja drumurile judetului si incearca sa acumuleze cat mai mult din simpatia electorilor liberali… Au insa un singur si mare impediment: nu prea mai sunt membrii de partid dispusi sa vina la intalnirile politico-electorale. Asa se face ca la mare parte din… convocari au fost prezenti in sala (sau hol) si cate trei/patru persoane – electori plictisiti si blazati, urticati de modul in care a fost condus PNL-ul (atat la nivel central, cat si local) in ultimii patru ani. Cine e de vina? Este o intrebare la care trebuie sa facem o specificatie: Marin Anton nu a condus PNL-ul, deci nu intra… in raspuns.
Ceilalti doi candidati – Gheorghe Stefan si Dumitru Beianu isi impart vina juma’/juma’. Ambii au condus partidul de la foarte prost in jos. Dumitru Beianu cu “fitile” si “fofarlici”, iar Gheorghe Stefan cu un noncombat si “lasa-ma sa te las” demne de un partid de buzunar, nicidecum de unul… istoric.
Sanse la alegerile interne? Batalia se da practic intre Marin Anton – care are persuasiunea, determinarea si “pe vino’ncoa” la electorat si Dumitru Beianu – care alearga mult, dar care este oarecum ingreunat de un trecut politic bogat in partide si de un trecut administrativ cu doua nereusite majore: privatizarea CET si groapa ecologica de gunoi.
Gheorghe Stefan nu conteaza prea mult in ecuatia asta, atata vreme cat electorul liberal giurgiuvean nu a iesit inca din era stalinista a sloganului “cine nu e cu noi e impotriva…”, slogan care a suferit o modificare majora: “cine nu e de la noi…”.
Despre doamna candidata pentru organizatia municipala nu stim decat ca este sotia domnului Ciprian Danciu (militant online liberal) si ca se numeste Dana Andreea Danciu. Si nici nu stim ce o recomanda pentru aceasta functie. Suntem siguri ca nu vocea si talentul, ci, cel mai probabil, mediul online sau poate domnul Dumitru Beianu… Dar vom afla la vremea cuvenita.
Revenind la titlul materialului… D’aia spunem ca e bine sa lasi loc de buna ziua, ca sa ai mai mult de trei persoane la intalnirile de partid (in afara de cei adusi cu japca)… Altfel exista riscul ca PNL sa tina Conferinta Judeteana in sala de sedinte de la sediul propriu…
Ion Diaconescu

Despre autor

-