Publicat : joi, apr. 23rd, 2015

Partea a doua a proiectului Pan European – 5 milioane de euro pentru municipiul Giurgiu

pan 1Miercuri, 22 aprilie, Primaria Giurgiu a fost gazda unei conferinte de presa care a vizat inaugurarea oficiala a proiectului Pan European de transport „Imbunatatirea accesibilitatii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul 9 Pan-European de transport”. La eveniment au participat reprezentanti ai municipalitatilor implicate din Giurgiu si Ruse, parteneri, constructori dar si presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, vasile Mustatea. Gazda intalnirii, primarul Nicolae Barbu a vorbit despre importanta acestui proiect si a colaborarii transfrontaliere intre municipiile Giurgiu si Ruse. In alocutiunea sa, edilul sef al municipiului Giurgiu a punctat faptul ca dupa finalizarea acestui proiect (in care partea bulgara a beneficiat de o suma mai mare de fonduri) va urma un alt proiect similar in care Primaria Giurgiu va fi partener lider, iar Primaria Ruse, partener secundar.

„In cea de-a doua etapa, in care Giurgiu va fi partener leader, , ne vom concentra eforturile pentru asfaltarea soselei Bucuresti de la Spitalul Judetean pana la iesirea din oras (sensul giratoriu de la Kaufland), soseaua Prieteniei pana la Vama si strada 1 Decembrie 1918. In cadrul aceluiasi proiect va intra si eficientizarea iluminatului stradal, dar si amenajarea peisagistica a zonei in care se desfasoara lucrarile. Daca la primul proiect, Giurgiu a beneficiat de 1,2 milioane de euro, la cel de-al doilea vom avea in jur de 5 milioane de euro”, a precizat Nicolae Barbu

panPrecizarile primarului din Giurgiu au fost confirmate si de viceprimarul orasului Ruse, Dimitar Nakov, care a precizat la randul sau importanta proiectelor transfrontaliere si cooperarea dintre municipalitatea din Ruse cu cea din Giurgiu. La randul sau, presedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustatea, a felicitat primariile din Giurgiu si Ruse pentru colaborarea pe proiecte in folosul comunitatilor din cele doua orase vecine si a punctat faptul ca si institutia Consiliului Judetean Giurgiu are relatii stranse atat cu municipalitatea din Ruse cat si cu cea din Giurgiu.

„Acest eveniment ne arata ca relatiile dintre cele doua regiuni, dintre cele doua orase s-au cimentat si nu o data, activitatile comune au fost date ca exemple de bune practici, atat pe plan intern cat si pe plan international cu ocazia diferitelor evenimente”, a precizat Vasile Mustatea.

Intalnirea a continuat cu o prezentare a proiectului realizata de coordonatorul de proiect, Mirela Popazu, obiectivele realizate si cele propuse pentru ultimele luni de implementare.

Despre autor

-