PNL – doua cereri de executare silita in ziua de Dragobete – liberalii trebuie sa achite 1,37 milioane lei unei firme a familiei FENECHIU

sediu pnl centralRelu FENECHIU, Gheorghe NICHITA si Cristian ADOMNITEI erau in 2012, sub aceeasi “umbrela” – USL. Acum, FENECHIU este in penitenciar, NICHITA in arest preventiv, iar ADOMNITEI sub control judiciar. Fiecare pe cont propriu!
In 2014, an in care Relu FENECHIU a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in “Dosarul Transformatorul”, una din firmele lui, LA ROCCA SRL Iasi (CUI: 12176702) a dat in judecata PARTIDUL NATIONAL LIBERAL, obiectul procesului fiind “ordonanta de plata – OUG 119/2007 / art.1013 CPC s.u.” (Dosar nr. 27381/3/2014, Tribunalul Bucuresti). Mai exact, firma ieseana incerca sa recupereze astfel o suma de bani datorata de vechiul partid liberal(presupunând ca juridic ar exista unul nou).
Instanta s-a miscat rapid si in doua termene (aproape doua luni) i-a linistit pe liberali, sentinta pronuntata pe 1 octombrie 2014 fiind urmatoarea: “Respinge cererea de emitere a ordonantei de plata, astfel cum aceasta a fost precizata ca nefondata. Respinge cererea creditoarei de obligare a debitoarei la plata cheltuielilor de judecata ca neintemeiata. Cu drept de cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare acesteia“.
Pe 20 iulie 2015, la aproape 10 luni de la sentinta, LA ROCCA SRL (prin avocatul Ciprian Marius ZANCU) promoveaza cererea in anulare, astfel fiind deschis Dosarul 27142/3/2015, tot la Tribunalul Bucuresti. tinând cont ca firma ieseana avea, conform primei sentinte, un termen de 10 zile, rezulta ca a primit comunicarea dupa aproximativ 9 luni de la pronuntarea deciziei din prima instanta!
De data aceasta, judecata a fost ceva mai lenta si a durat 7 luni, sentinta fiind pronuntata la al treilea termen, din 16 februarie 2016. si spune asa: “Admite in parte cererea in anulare.Ordona debitorului (PNL . n.r.) sa achite creditoarei suma de 1.367.000 lei reprezentând contravaloare produse, in termen de 10 zile de la comunicare. Obliga debitorul sa achite creditoarei suma de 4.150 lei, cu titlu de judecata. Definitiva“.

Acum, in prag de campanie electorala, “vine manusa” o astfel de veste pentru liberali.Singura lor “salvare” ar fi sa intârzie comunicarea. Dar chiar si asa, tot trebuie sa ajungamacar inainte de alegerile generale. Totusi, liberalii cu expertiza juridica (pe la firme de stat) ar putea sa gaseasca o varianta de “a baga in faliment” vechiul PNL (cu tot cu datorii) si de a infiinta unul nou, “mai mare si mai curat”.
Partea “si mai frumoasa” pentru liberali este ca nu pare a fi singura datorie catre LA ROCCA SRL, societatea ieseana depunând o alta actiune in instanta pe 27 ianuarie 2016, având ca obiect “pretentii”. in plus, acesta firma nu este singura care se razboieste cu PNL, cererile de executare silita demarate de AMMA PRINT SRL (Dosar nr.8613/299/2016, Tribunalul Bucuresti) si UNITED MEDIA SRL (Dosar nr.7449/299/2016, Judecatoria Sector 1) urmând a fi judecatepeste doua zile, chiar de Dragobete! si mai sunt si alte spete.
In ceea ce priveste LA ROCCA SRL Iasi, aceasta are ca obiect principal de activitate “intermedieri in comertul cu material lemnos si materiale de constructii”, iar capitalul social de115.000 lei este detinut de Alex FENECHIU (implineste 22 de ani saptamâna viitoare) – 95,70% si Mariana-Daniela FENECHIU (39 de ani) – 4,25%. Atributiile de administrator sunt indeplinite de Cristian GHIBU (48 de ani), fost secretar de stat la Transporturi si un apropiat al lui Relu FENECHIU.
(Sursa – www.supervizor.ro)