Publicat : sâm, ian. 23rd, 2016

PNL Giurgiu – rebranding cu… Lucian Iliescu

gavrilaDupa ce in urma cu cativa ani l-au desfiintat politic, liberalii “se rebranduiesc” cu Lucian Iliescu. Cu sanse putine sa atinga limita de jos a conceptului ideologic din 1905 al lui Vintila Bratianu – “Prin noi insine” – liberalii giurgiuveni cauta brand-uri pentru a iesi din bisnitareala politica in care au intrat (fara voia lor, ci obligati de politica de la centru) cu PDL-ul lui Blaga, Boc, Flutur, Falca & Co.
Declaratiile belicoase de acum trei ani la adresa lui Lucian Iliescu s-au transformat acum in zambete sagalnice, gudureli pisicoase si declaratii de… amintire eterna. Lucian Iliescu este folosit de liberali ca termen de comparatie intr-o campanie electorala care arata – cel putin pana acum – subtirimea si limpezimea unei supe facute de o gospodina lipsite de simtul mirosului si al gustului.
In conferinta de presa din 22 ianuarie, Dumitru Gavrila a apelat si el, total nepotrivit, la aceeasi stratagema. In incercarea de arata cat de nemultumit este de deszapezirea facuta in municipiu, Dumitru Gavrila a facut o declaratie neasteptat de…mincinoasa: “Eu imi amintesc cu 6 – 7 ani in urma cand erau pe strazi sute de oameni la deszapezire cu lopeti, si porneau de la Primarie spre exterior. Faptul ca Lucian Iliescu nu dadea cu niciun fel de substante antiderapante a fost un lucru foarte bun, ca se facuse o investitie de un million de euro… Era incomparabil mai bine deszapezit municipiul Giurgiu atunci, decat acum. Nu exista mod de comparatie… Eu nu spun ca acum nu s-a intervenit, dar nu s-a intervenit cum trebuia”, a declarat Gavrila.
Mai tarziu, referindu-se la candidatura lui Nicolae Florian, vicepresedintele Consiliului Judetean a facut iarasi apel la “brand-ul” Lucian Iliescu:
“Speram ca Nicolae Florian, Floricel cum il stiu oamenii, sa ajunga primar si sa faca sau sa continue macar ce a facut Lucian Iliescu in patru mandate. Lucian Iliescu a facut foarte mult pentru acest municipiu. Chiar daca le convine sau nu la unele personae. Lucian Iliescu a realizat in orasul nostru lucruri deosebite”.
La astfel de declaratii nu ai cum sa nu “cugeti” la memoria scurta a unora. Iar daca nu este vorba de “memorie scurta”, atunci este altceva, mult mai grav, care poarta o denumire de care cu greu se poate debarasa cineva – termen care se foloseste cand cineva sta cu fundul in doua luntrii. Sau, de ce nu, poate fi vorba de un diagnostic (greu de tratat): Alzheimer politic.
Pentru reimprospatarea memoriei, doar doua link-uri referitoare la zapada si deszapeziri. Intr-un material viitor vom adduce in prim plan declaratiile din 2012 si 2013 ale liderilor actuali ai PNL la adresa lui Lucian Iliescu. Comparativ cu cele din 2015…
http://pepimustateanu.blogspot.ro/2010/02/jocurile-olimpice-de-iarna-la-giurgiu.html
http://www.giurgiu-news.ro/PATINOARUL-FLAMAROPOL—PE-STRAZILE-DIN-GIURGIU-3241/pagina-0

Despre autor

-

Afisat: 6 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Sirbu spune:

  Titi l-a luat la pupaturi pe Floricel si pe Iliescu, la urmatoarea conferinta il va lua la „pupaturi” si dat scame jos pe Beianu, caruia ii va ridica osanale ca fiind cel mai bun presedinte de cons judetean, ca mustatea a fost un prost etc…doar va trebui sa mai capete si el postul de vicepresedinte , nu????

 2. Acest sobolan de siloz se vede a 3-oara vicepresedinte la consiliul jud…hai sictir..ce ai facut ptr acest jud.?iti spun eu …NIMIC…ai ciordit decat in interes personal…gainare…lasa mah loc si la alti care sunt capabili si mult mai inteligenti decat tine..apropou..nu-l mai aduce in discuti pe Lucian Iliescu.acel om te-a facut mare,voi gainari de rand latzi injunghiat pe la spate…hai sictir domnule GAVRILA..

 3. ioana popescu spune:

  Sa fim seriosi! Iliescu nu a facut nimic in utimul mandat decat pt el si familia lui !Si-a facut Piata Centrala,hangarul cu Mega-Image,doua pietonale total nefezabile etc.Cat despre titi goarna a depasit stadiul cu: sefu.mi separe ca o sa aveti o scama pe dvs….acum e la stadiul:sefu…mi se pare ca o sa va iasa un hemoroid…lasati-ma sa ma ocup…!!!

 4. Eu spune:

  Are perfecta dreptate domnul Gavrila sa aprecieze realizarile lui Luci Iliescu, pentru oras. Fata de predecesorii primari dupa revolutie (Tunaru,etc), Luci a rezolvat multe probleme in beneficiul nostru, ca locuitori.Dau cateva exemple, pe care daca le analizati, o sa-mi dati dreptate:
  1. A adus reteaua de gaze in oras. ( Wirom nu face fata solicitarilor de racordare! )
  2. A schimbat reteaua de apa in tot orasul. (Nu am mai auzit de conducte sparte sau opriri de furnizare )
  3. A refacut, redimensionat si racordat noi strazi la reteaua de canalizare.(Ca urmare cei cu Vidanja au dat faliment!)
  4. A asfaltat si reabilitat marea majoritate a strazilor,fundaturilor din oras, refacand trotuare si amenajand locuri de parcare, prin demolarea unor garaje care erau folosite de proprietari ca magazii.
  5. A oprit circulatia carutelor cu cai in oras si a mutat targul saptamanal de animale din buricul orasului.
  6. A inceput programul de locuinte ANL.
  7. A renovat toate scolile din oras si a construit sali de sport pentru elevi.
  8. A dus numele orasului Giurgiu in Liga 1, prin aducerea echipei de fotbal Astra
  si alte si altele care nu-mi vin acum in minte, intr-un oras in care lucrarile s-au desfasurat fara a intrerupe activitatea cotidiana a locuitorilor.
  Domnul Gavrila a trait aceste realizari si greutati si de aceea si-a exprimat speranta si convingerea ca domnul Nicolae Florian este persoana cea mai indicata sa continue ceea ce Luci Iliescu a inceput si realizat pentru oras, fiind giurgiuvean „de-al nostru”, cat si de calitatile care il caracterizeaza: pregatire (inginer), bun manager,respect fata de cetateni, suflet mare (vezi actele de ajutor pentru concetateni),experienta politica la nivel inalt (deputat de Giurgiu), etc.

  • blend-a-merde spune:

   Aia cu respectul fata de cetateni e cea mai tare.
   In plus, ai uitat cate ceva, cum ar fi: a adus soarele in oras si, pe deasupra, l-a facut sa rasara de la rasarit, a adus telefonia mobila, apa de ploaie, si a facut ca, la Giurgiu, Dunarea sa curga la vale. BLEAAHH!!!!

   • dorian spune:

    Blend-a-med spune tu ce a facut Managerul Barbu?A pus ststuia lui Mihai Viteazul in parc ca pe postamentul din sensul giratoriu se vedea scula calului…….