Publicat : joi, apr. 16th, 2015

Politica la baioneta: Deputatul Liliana Ciobanu si vicepresedintele PSD Marian Mina au iesit din transee

baionetaTotul a pornit de la o interpelare facuta de deputatul… independent, Liliana Ciobanu, care viza starea deplorabila in care se circula pe Podul Prieteniei. Desi proiectul de reabilitare a podului era aprobat si firma castigatoare a licitatiei anuntase deja ca a inceput organizarea de santier…

Intrebat cum comenteaza aceasta interpelare, Marian Mina, director DRDP Bucuresti si vicepresedinte al PSD Giurgiu a raspuns dur, raspuns ce a interferat si conotatii politice, dar si atacuri la persoana…

Ca sa nu se lase mai prejos, sa dea amploare „intamplarii” si sa ne demonstreze ca mizeria din politica miroase pestilential, deputatul Liliana Ciobanu a remis catre presa un comunicat dur, conceput in termeni impardonabili…

„Cavaler”, Marian Mina a scos baioneta de la brau si a pus-o in teava pustii, venind la randul sau cu un drept la replica… Termenii folositi in dreptul la replica, desi (poate) meritati pe alocuri nu au darul de a „ridica” stacheta unui dialog si nici de a incheia „razboiul” declaratiilor… Din contra…

Va redam mai jos, atat comunicatul de presa al deputatei Liliana Ciobanu, cat si dreptul la replica al vicepresedintelui PSD – Marian Mina.

„COMUNICAT DE PRESA

Cine vorbeste neintrebat in numele directorului CNADR?!

Nu mi-am imaginat niciodata ca institutiile statului roman sunt capabile sa isi angajeze purtatori de cuvant din randul partidelor politice! Dar, pentru ca traim in Romania frumoasa, tara tuturor posibilitatilor si mai putin a lucrurilor bine facute, constat ca se poate si asa ceva! Cel putin astfel rezulta din atacul murdar si neavenit lansat impotriva mea, chiar in Saptamana Mare, de un anumit imberb din PSD Giurgiu, care vorbea chipurile si in calitate de director al DRPD Bucuresti.(aici e o alta anomalie a tranzitiei romanesti de neinteles – ai o functie politica intr-un judet si locul de munca in alta parte…)

De obicei, nu raspund la asemenea mizerii, pentru ca sunt un om educat si o doamna! De aceasta data, trebuie sa fac anumite precizari, nu pentru oficialul pesedist si sef la drumurile nu stiu cui, ci pentru girgiuvenii care cred in mine si m-au mandatat sa-i reprezint cu cinste si corectitudine in Parlament. Pentru conformitatea realitatii, giurgiuvenii stiu foarte bine ca lucrarile la Podul Prieteniei se executa aproape la fel de des ca trezitul de dimineata, insa efectele acestora sunt de fiecare data aceleasi, respectiv este nevoie de noi lucrari. Mass media locala si centrala a relatat pe larg si in mod repetat aceste aspecte, atfel incat pozitia domnului director-pesedist este din start lovita de nulitate.

Raspund si pentru ca presa locala a insistat pe acest subiect, desi imi vine greu sa spun tot ceea ce gandesc despre astfel de indivizi numiti si sustinuti in functii de conducere de oameni care nu au nimic in comun cu bunul simt si cu respectul fata de alegatori. Am fost membru al partidului sus amintit vreme de 12 ani, am cunoscut multi oameni, de la elite, deputati, senatori, membri ai guvernelor, vicepresedinti, etc., pana la simpli membri ori simpatizanti ai partidului, dar niciodata nu l-am vazut pe domnul respectiv muncind pe undeva printr-o organizatie. Pur si simplu nu il cunosc, nici nu imi doresc acest lucru, dar ar trebui sa le spuna giurgiuvenilor ce il recomanda sa fie numit in functia pe care vremelic o ocupa. Oare domnul premier care afirma ca „ciuma portocalie” a distrus Romania stie ca acest individ vine tocmai de acolo, din PDL, si cu toate acestea este sustinut de presedintele PSD Giurgiu?…

Mai grav este insa faptul ca un director al DRDP Bucuresti isi permite sa vorbeasca in numele unei institutii de dimensiunea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, un colos care gestioneaza bugete uriase, dar care nu da socoteala nimanui pentru inactivitatea sa traditionala din ultimii 25 de ani. Interventiile mele la adresa CNADR au fost pertinente si s-au bazat pe realitati de necontestat, confirmate atat de oameni, cat si de presa. Pentru corecta informare a acestui vicepresedinte PSD Giurgiu-director DRDP Bucuresti, amintesc opiniei publice si locuitorilor judetului ca m-am adresat domnului Narcis Stefan Neaga, directorul CNADR, cu functie de secretar de stat, in niciun caz vreunei alte persoane. Interpelarile sunt instrumente ale activitatii parlamentare, la care reprezentantii institutiilor statului sunt obligati sa raspunda in termen de 15 zile. Aceste interpelari nu sunt facute pentru a fi analizate de orice functionaras din aparatul statului. Ele au rolul de a transmite catre conducerea ministerelor si a tuturor institutiilor statului doleantele populatiei Romaniei, ale oamenilor din contributiile carora sunt platiti acesti slujbasi. Ori, lucrarile interminabile si de mantuiala facute in ultimii ani pe partea romaneasca a Podului Prieteniei au devenit de notorietate la nivel national si nu numai…

Functia si educatia nu imi permit sa intru intr-un dialog care se doreste politic. Am revenit insa astazi cu o noua interpelare adresata directorului CNADR, caruia i-am cerut sa explice romanilor daca si-a angajat un purtator de cuvant din Giurgiu si cum de isi permite acesta sa vorbeasca in numele acestei institutii. Nu astept nici macar scuze publice din partea individului respectiv, deoarece nu cred ca este capabil de gesturi nobile. Personal nu mi-e rusine ca sunt cel mai activ parlamentar din Giurgiu si imi fac cu adevarat munca de reprezentant al votantilor mei. Ei ma pot judeca, altcineva nu!

Deputat independent de Giurgiu,

Liliana CIOBANU”

 

 DREPT LA REPLICA

„Stimata doamna, Liliana Ciobanu,

Nu sunt purtator de cuvant, dar nu am nevoie sa-mi scrie nimeni raspunsurile atunci cand sunt intrebat despre institutia pe care o reprezint. Sunt chiar indreptatit sa vorbesc in numele CNADNR, in calitate de director al Regionalei de Drumuri in cadrul companiei, si mai ales pe tema unui proiect european ce vizeaza Podul Prieteniei. Este chiar un proiect implementat de Directia pe care o conduc.

M-ati acuzat ca am o functie politica intr-un judet si locul de munca in alta parte. Si dumneavoastra ati avut o functie politica intr-un judet si locul de munca in alta parte, respectiv Parlament.

Ati mai declarat ca v-au mandatat giurgiuvenii sa-i reprezentanti. In primul rand, giurgiuvenii nu v-au mandatat sa-i reprezentati niciunde, pentru ca nu v-au ales. Sunteti aleasa de calculator pentru ca alti colegi de-ai dumneavoastra au muncit si au meritat sa fie alesi.

Apoi, nu aveati cum sa ma vedeti „muncind” pentru ca ati disparut odata cu Vanghelie, Popescu si alti sturlubatici oportunisti, avand grija sa devastati sediul la plecare si sa furati arhiva partidului. Cand „munceati” dumneavoastra pentru partid, PSD-ul a pierdut un mandat de senator si doua mandate de deputat

Daca pe dumneata te-a recomandat la Vanghelie „vocea si talentul”, eu am facut parte din echipa care a urcat judetul Giurgiu pe primul loc in tara la doua tururi de alegeri

Cat despre „vremelnicie”, toti suntem vremelnici, doamna, pe acest pamant. Numai ca eu poate voi mai ocupa, pe merit, o functie, pe cand dumneata un alt mandat de parlamentar, niciodata.

Mi se pare lipsit de eleganta sa spuneti ca vin de la alt partid( desi mentionez ca nu am fost nicicand la PDL)cand dumneavoastra sunteti deja la al treilea si va pregateati de al patrulea, daca DNA-ul nu-l vara la „beciul domnesc” pe Marian Vanghelie, ipoteticul presedinte al unui partid fantoma.

Cat despre „slujbas”, „functionaras”, termeni pe care ii folositi in exces, intorceti-va la origini, doamna, veniti cu picioarele pe pamant: toti cei care ne luam salariul de la stat, suntem slujbasi ai statului, e adevarat, unii mai avantajati, altii mai putin. Apropo, am sa urmaresc cu mare atentie cum veti vota legea pensiilor demnitarilor, platita, evident tot de noi, „slujbasii” dumneavoastra.

Cat despre convingerea ca sunteti cel mai activ parlamentar, va spun, inca o data, veniti cu picioarele pe pamant! Spuneti-mi, cate probleme ale cetatenilor au rezolvat interventiile dumneavoastra la ministere? Niciuna! Si asta nu pentru ca nu s-ar fi putut realiza, ci pentru ca nici macar n-ati stiut sa le intocmiti in asa fel incat sa aiba si o rezolvare. Cate din interpelarile si intrebarile adresate ministerelor au reflectat problemele oamenilor din colegiul pe care il reprezentati in Parlament, chiar si impotriva vointei lor? Niciuna!

V-ati suparat ca am spus ca altcineva va scrie interpelarile? Pot sa va si dovedesc, daca vreti! Se numeste Lucian Dobroter! Daca acest drept la replica il scriati dumneavoastra, sigur aveati un raspuns si pentru chestiile acelea cu Vanghelie… cozonaci… campanie electorala. Dar vedeti, nu i-ati spus tot!

Si va mai rog ceva: nu va mai legitimati cu „votantii” dumneavoastra, ca poate ne apucam sa-i numaram!.

Marian Mina”

Despre autor

-