Publicat : joi, dec. 24th, 2015

Politica tâfnoasa sau doar tâfna… de sarbatori?

asociatiaCe motiv poate avea o persoana pentru a refuza daruri oferite in perioada Sarbatorilor de Iarna. Mai ales cand persoana respectiva conduce o asociatie ‘in spatele” careia sunt zeci de personae care poate ca asteapta acele daruri. Am cautat si am gasit câteva motive… ipotetice: influente politice, un puseu de personalitate sau pur si simplu o tâfna aiurea in tramvai.
In urma cu cateva zile (20 decembrie), Primaria Giurgiu a primit o donatie de pachete (consistente) pentru Craciun si s-a luat hotararea sa fie oferite catre doua asociatii din municipiu. Una dintre aceste asociatii era “Viata si Speranta”, catre care urma sa se indrepte 70 de pachete. Un reprezentant al Primariei a sunat la presedinta asociatiei, care a acceptat “oferta”. Surpriza a venit peste o ora, cand reprezentantul municipalitatii a fost sunat de catre aceeasi presedinta – Mola Marinela – care i-a spus cu un ton tâfnos ca s-a razgandit si nu mai vrea sa primeasca acele pachete.
Asadar, in ciuda faptului ca asociatia cu pricina are pe site la sectiunea “scurt istoric”, urmatoarea fraza: “La inceput, asociatia reprezenta doar un loc de intalnire pentru copii seropozitivi si parintii lor, un loc in care nimeni nu se simtea singur. Activitatile organizate de asociatie erau, in principal, excursii pentru copii la munte sau la mare, pachete cu alimente pentru sarbatori, iar fondurile proveneau in totalitate din donatii, sponsorizari si cotizatii”.
Raspunsul tâfnos al doamnei in cauza: “Nu ne trebuie, spuneti primarului ca nu ne trebuie, nu avem nevoie de pachete de la Primarie” este cel putin bizar, dupa ce initial acceptase oferta.
Cel mai probabil, tâfna presedintei asociatiei “Viata si Speranta” a fost provocata de faptul ca nu de pachete avea nevoie domnia sa ci de cu totul altceva. In urma cu cateva saptamani, Asociatia a facut o cerere catre Consiliul local pentru a primi un sprijin financiar. Insa cererile au fost atat de multe, incat Primaria si Consiliul Judetean au hotarat ca aceste ajutoare sa fie in asa fel distribuite, incat toate sa fie onorate. Ar putea fi un motiv de… tâfna.
Un alt motiv ar fi unul pur politicianist. Electoral. Asta, daca ne uitam in urma si vedem cine sunt cei care au sustinut cu avânt revolutionar anumite cereri de sprijine financiare pentru anumite asociatii cu un bazin (din pacate) consistent de electori.
Sunt simple presupuneri, insa nu avem cum sa trecem peste un astfel de gest. In fond, un dar oferit nu se refuza.
N.R. Am incercat sa o sunam pe presedinta Asociatiei “Viata si Speranta” – Mola Marinela, insa numarul de telefon care este expus pe site-ul asociatiei nu mai este valabil de doi ani. Persoana care ne-a raspuns a precizat ca este deranjat frecvent de personae care suna la acest numar si ca ar fi “happy” daca am preciza si acest lucru, in idea ca poate “ma scapati de stress”.

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Emil spune:

    Tipic romanesc, tipic pentru Giurgiu. Oare putem sa ne umilim semenii si mai mult de atat? Se pare ca da…

  2. Ipu spune:

    Cum sa nu fi tafnos, cand in urma cu cateva saptamani, primarul si Consiliul Local au refuzat acordarea unui ajutor financiar acestei asociatii care se ocupa de copii seropozitivi si parintii acestora. In acelasi timp, cu cateva saptamani in urma (04. 11. 2016) primarul a propus iar Consiliul Local a aprobat un ajutor financiar pentru Dunia Palangeanu fara a face public motivele acordarii acestuia. Cum banii primariei provin din taxele si impozitele platite de noi locuitorii acestui municipiu, dorinta noastra este ca aceste ajutoare financiare sa fie acordate persoanelor care au intradevar nevoie, si nu persoanelor care se invart in anturajul primarului sau al PSD-ului.

  3. ana spune:

    Bună ziua dragă scriitor,sunt o beneficiară a asociației Viață și speranță și țin neapărat să te pun în temă ca președintă noastră ne-a informat în legătură cu acele pachete „consistente” care de fapt erau câteva dulciuri,și noi ca și beneficiari am refuzat să nu se „ofere”. Decât să fim umiliți am preferat să fim umili și fericiți.și cât despre campanii politice sau mai știu eu ce se vede treabă ca habar nu ai despre asociația noastră,regret dacă te-am jignit dar înainte să îți dai cu presupusul ar trebui să te interesezi.în ultima instanță ce să îți spun îți mulțumesc ca ne faci un crăciun fericit punând la zid singurii oameni care au fost lângă noi în orice moment.Crăciun fericit și ție dragă scriitorul așa cum va fi al nostru…a și apropo uitasem domnul care s-a simțit atât de ofensat datorită refuzării noastre de ce nu ti-a dat și numărul de telefon valabil? Se presupune ca dansul îl avea nu?