Publicat : mar, aug. 9th, 2016

Povestea celor trei lupi tineri

trei lupiA fost odată – exact ca acum – că dacă n-ar fi fost nu eram noi tâmpiţi să vă povestim, o mama lup (că doar n-o sa-i spunem… lupă), căreia i-a fătat mintea trei pui de lup(ă) tineri. Mama lup(ă) i-a crescut cu grijă si se uita zilnic (prin lupă, evident) să vadă cât le-au mai crescut caninii şi incisivii. I-a alăptat la ţâţa ei (ca avea numai una, săraca), i-a indopat (era să scriem, păcatele noastre, că i-a indoctrinat… Ptiu!) la bârlogul ei de baştină (nu de mlaştină), pregătindu-i pentru a le da drumul singuri la vânătoare, separat de haită, să le măsoare puterile.
Nu s-a gândit o clipa mama lup(ă) că incisivii lupilor tineri ar putea să creasca exagerat şi că ăia micii ar putea să mursece chiar şi din ea, cea care le-a dat viaţă şi care i-a lansat in haita mare şi le-a arătat unde sunt stânele. Atât de tare le-au crescut dinţişorii lupilor tineri, incât au inceput să se sfaşie intre ei. Unul, cel mai puternic (psihic?) că aşa se intamplă in haită, a fost numit şeful celorlalţi doi. Mijlociul, deşi nu era atat de puternic, compensa prin oportunism şi dorinţa. Aşa se face că oportunelul mic, ii tot lua faţa şefului său ales (de mama lup(ă), evident). Ceea ce il facea pe acesta din urmă să işi arate colţii intr-un rânjet superior, dar numai intre patru ochi, că aşa se cuvine să facă un şef. Si, evident să ii reproşeze mijlociului, oportunelului, că işi depaşeste atribuţiunile de frate mai mijlociu, lăsându-se condus de dorinţe de mărire şi de ganduri negre de stăpânire cu de-a sila pe un areal mult prea mare pentru botişorul lui.
Nu l-am dat uitării nici pe al treilea lup tânăr, rotofelul, care păstreaza o relaţie distantă cu mama lup(ă), o altă relaţie de fraternitate rezervată cu lupul tânăr şef şi o atitudine blândă şi ascultătoare cu lupul oportunel. Povestea spune că ii merge bine rotofelului, că ştie să se strecoare şi să profite fără să tânjească (la vedere) după funcii şi măriri, graţie unui dezvoltat spirit antreprenorial, incă de pe vremea lupului Benny (şi el mare şef… la o stână), de pe urma căruia i-ar mai fi rămas oarece oscioare cu cărniţă şi zgarciuri babane.. Aşa spune povestea…
Să nu credeţi că nu se lasă cu acţiune, că ar fi o poveste ternă. Nuuuu, nici pe departe. La ceas de seară, lupii tineri au pus ochii pe o stână… liberă şi s-au gândit cum să facă să intre in staulul cu oi multe, mandre şi cornute. Au pus la cale un plan, oportunelului revenindu-i sarcina să spună haitei, cu vorbe, de ce e necesar să praduiască stâna… liberă. Si ca povestea să aibă zvâc, mama lup(ă) care, după autorii poveştii ştia de tărăşenie, s-a făcut că nici carne de miel n-a mancat, nici blana nu şi-a schimbat… N-aude, n-a vede… ca Pilat din Pont. Si i-a lăsat pe lupii tineri să faca demersurile de preluare a stânii… libere.
Happy-end-ului poveştii noastre incă nu i-a venit vremea. Ciobanul de la stâna… liberă a auzit de planul lupilor tineri şi cica nu stă cu mâinile in sân ca ăla din Miorita. Nici nu se plânge, in schimb se inarmează şi… mârâie la lupi…
Am incălecat pe-o şa şi v-am spus povestea (parţial) aşa
P.S. Orice asemanare cu personaje reale din realitatea imediata este doar rodul imaginaţiei cititorilor. Autorii poveştii nu işi asumă răspunderea pentru ipotetice asemănări.
A. si N. Inspirescu

Despre autor

-

Afisat: 5 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. blend-a-merde spune:

  Şi mama lup(ă) i-a alaptat ce i-a alaptat la ţâţa ei şi, când a rămas fără lapte, i-a învăţat să se lingă. La p___ă. Între ei. Şi s-au lins zi de vară până-n seară şi s-or mai linge şi astăzi dacă nu cumva i-o fi (re)venit laptele ma-si de la prostată.

 2. Neicu Ghe. spune:

  Pentru unii, cinstea este o mască pe care şi-o pun când ies în lume sau cand vor sa fie votati intr-o functie publica. De îndată ce sunt votati si nu sunt văzuţi, masca cade şi din spatele ei apare, după caz, un lup sau o javra..

 3. Andrei B... spune:

  Când lupul mănâncă o oaie(zona libera) este o chestiune economică, dar când lupul atacă şi păstorul (Primarul), chestiunea devine politică.

 4. Dumitru Soare spune:

  Domnule primar Barbu,trebuia sa va datzi seama ca inainte de a negocia cu lupii,trebuia sa le punetzi botniţă.

 5. ioana popescu spune:

  Nu exista lupi dresati,imblanziti,bagati in cusca circului! Cei de mai sus sunt niste corcituri de maidanezi tinuti, relativ flamanzi, pana acum intr-un padoc din bolintin iar acum li s-a dat drumul la praduiala!! Stati linistiti – ”Serviciul de ecarisaj”din Stirbei Voda (abrev.3 litere altele decat initialele lor)e cu ochii pe ei !!!