Primarul Jean Jipa: “Domnul Teleanu a recidivat! A incalcat codul deontologiei profesionale!”

In urma unui articol publicat in editia online a publicatiei “Puterea” din data de 15 iunie (http://www.puterea.ro/dezvaluiri/judecatoria-bolintin-vale-a-dat-cu-flit-curtii-de-conturi-a-romaniei-pentru-linistea-unui-primar-giurgiuvean-cercetat-pentru-delapidare-168677.html), primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa a organizat o conferinta de presa in cadrul careia a demontat acuzatiile aduse de publicatia respectiva.
Mai mult de atat, primarul a intrat in conferinta de presa (sustinuta la sediul PSD Giurgiu) insotit de un alt “protagonist” al articolului din publicatia amintita, Alexandru Gheorghe Tecoi, consilier personal pe probleme juridice al primarului Jean Jipa.
Primarul Jipa a recunoscut in deschiderea conferintei de presa ca are calitate procesuala intr-un dosar penal, care va avea pronuntarea pe 29 iunie, insa afirmatiile din articolul publicat in “Puterea” sfideaza principiile deontologice ale jurnalistului.
“Domnul Teleanu (autorul articolului din “Puterea” – N.R.) a recidivat! Recidiva in materie de incalcare a codului de deontologie profesionala, si spun asta pentru ca articolul este plin de date eronate.
In ce priveste calitatea mea in acest dosar penal, sa lasam organele abilitate sa se pronunte.
Un al doilea aspect pe care vreau sa il comentez se refera la consilierul meu personal… Acesta este angajat de doar patru luni de zile, nu de un an, asa cum se spune in articol – o simpla cautare in REVISAL ar fi confirmat ce spun eu acum. Ei bine, Alexandru Gheorghe Tecoi imi ofera sprijin juridic, conform pregatirii sale…
De la aceasta colaborare si pana la speculatiile din articolul la care facem referire este o cale lunga, pe care n-am parcurs-o. niciodata, in calitatea mea procesuala si nu am incercat sa determin in vreun mod vointa autoritatilor”, a precizat Jean Jipa.
La randul sau, consilierul personal al primarului din Ogrezeni – Alexandru Gheorghe Tecoi – a precizat ca se afla in fata jurnalistilor pentru a lamuri trei aspecte:
1. Domnia sa a precizat ca este licentiat in drept si are chiar si master, ca are 29 de ani si ca mai are si 45 de ore de zbor…
2. Administreaza si o firma privata – o benzinarie la intrarea in localitatea Clejani, nu in Ogrezeni, asa cum sustine autorul articolului – in contul careia bugetul de stat ar fi incasat numai anul trecut, peste un milliard de lei vechi.
3. Parintii domniei sale sunt persoane publice (mama este procuror in Bolintin Vale – N.R.) , iar ceea ce se incearca prin acel articol este o manipulare grosolana…
“Opinia publica trebuie sa stie ca relatia mea cu domnul primar Jean Jipa este una de ordin profesional. Nu fac parte din niciun partid politic, insa cred ca in acest moment se folosesc toate mijloacele pentru anumite interese…”, a spus consilierul primarului din Ogrezeni.
Toata aceasta poveste are un puternic iz de SAGA nordica, cu troli, elfi si… „zei” care au (sau au avut) legaturi ombilicale cu politica carpato danubiano pontica… Sa moara si… balta vecinului…
I.D.