Publicat : mar, iun. 16th, 2015

Primarul Nicolae Barbu s-a intalnit la Ruse cu Comisarul European Corina Cretu

russe 1Dupa ce in luna aprilie, la Giurgiu, a avut loc inaugurarea oficiala a obiectivului realizat in cadrul proiectului „Imbunatatirea accesibiltatii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan European de transport”, luni, 15 iunie, partenerii de la Ruse au organizat un eveniment similar ce s-a bucurat de prezenta comisarului european Corina Cretu, dar si de oficiali din cadrul Guvernului Bulgariei.
La inaugurare a fost invitat si primarul Nicolae Barbu, care a fost la Ruse insotit de echipa de proiect, actiunea avand loc intr-un spatiu adiacent Bulevardului Tutrakan, reabilitat si modernizat in cadrul acestui proiect inceput in 2012, cu o valoare totala de 7.771.243,79 euro.
Dupa ce primarul din Ruse, Plamen Stoilov a luat cuvantul, edilul sef din Giurgiu i-a felicitat la randul sau pe colegii bulgari. Invitat sa ia cuvantul, Nicolae Barbu a declarat ca impreuna cu vecinii de pe malul drept al Dunarii s-au realizat si se vor realiza proiecte benefice pentru cele doua comunitati, in cadrul proiectelor de cooperare transfrontaliera, atat din perioada de finantate 2007-2013 cat si 2014-2020.
russe 2Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Cretu, aflata in Bulgaria intr-o vizita de lucru, a felicitat cele doua municipalitati pentru exemplul de buna practica in cooperarea transfrontaliera si a declarat ca va sprijini proiectele Euroregiunii Ruse-Giurgiu.
Oficialii prezenti, inclusiv primarul Nicolae Barbu, au taiat panglica obiectivului de investiitii si au oferit declaratii de presa.
Prin acest proiect, pe teritoriul municipiului Giurgiu au fost reabilitate tronsoanele rutiere si pietonale de pe bulevardul Bucuresti,  Strada Nicolae Balcescu,  Strada Vlad Tepes, Bulevardul Mihai Viteazu si se elaborareaza un sistem comun pentru o baza de date unica a Euroregiunii Ruse-Giurgiu, prin care vor fi colectate si procesate date de trafic.  Aceasta ultima activitate contribuie la fluidizarea traficului rutier pe traseul ce conecteaza cele doua orase la coridorul de transport Pan-European nr. 9, in acest sens montandu-se camere de luat vederi si panouri de afisaj cu LED pe traseul reabilitat prin proiect, in trei locatii din municipiul Giurgiu: Bd-ul Bucuresti, langa Spitalul Judetean (5 camere de monitorizare + 1 panou LED); pe Bd-ul Mihai Viteazu, langa Abator (5 camere de monitorizare + 1 panou LED); in zona punctului de trecere a Frontierei Giurgiu (5 camere de monitorizare + 2 panouri LED).

Despre autor

-