Publicat : mar, iun. 9th, 2015

Proiect national al TNL – “Suntem romani, citim romaneste”

carte 1Tineretul National Liberal desfasoara in aceasta perioada proiectul intitulat “Suntem romani, citim romaneste”, proiect ce se defasoara concomitent in toate filialele judetene ale TNL din tara, pana in luna august.

Scopul acestui proiect este de a colecta cat mai multe carti pentru tinerii romani din Diaspora,  intrucat foarte multe familii de romani au optat pentru un loc de munca in strainatate si au ales sa se mute cu intreaga familie. Multi copii din comunitatile de romani  urmeaza cursurile scolilor din tarile in care se afla  si invata limba si cultura tarilor respective.

Prin acest proiect, urmarim sa trezim interesul tinerilor si copiilor care traiesc in comunitatile de romani din afara tarii pentru limba si cultura romaneasca, punandu-le la dispozitie gratuuit, carti in limba natala.

Noi, tinerii libearali, promovam cultura romana in comunitatile de romani din strainatate si pe  aceasta cale ii incurajam pe tinerii romani din diasporas a nu-si uite limba natala, cultura romana si  sa-si iubeasca tara de origine.

Toti cei care vor sa se alature campaniei noastre de colecta de carte, pot veni zilnic la unul dintre cele doua sedii ale PNL Giurgiu (cel din strada Mircea cel Batran – pietonala sau cel din spatele Colegiului National Ion Maiorescu) si  sa doneze carti pentru romanii din strainatate.

O carte donata, un roman din strainatate mai aproape de tara lui!

Despre autor

-

Afisat: 10 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. manuko spune:

  Felicitari Pnl pentru initiativa ! Felicitari Tnl Gr pentru implicare !

  Stiindu-se ca Giurgiu este pe primul loc in Romania la analfabetism (cca 12000 persoane) astept cu interes o actiune care sa combata acest fenomen de neacceptat pentru anul 2015.

  Mult succes !

 2. Garbaciu spune:

  Pentru Blend-A-Merde
  …Sau cu alde Kolmogorov!Care Kolmogorov? Rusnacul acela matematician ,care a publicat in 1933 la Berlin o lucrare in limba germana ,in care a dat definitia axiomatica a conceptului de probabilitate,avand intuitia sa asocieze evenimentele cu multimi si sa le aplice operatiile specifice multimilor:reuniunea ,intersectia,s.a.Atat de puternica si cuprinzatoare a fost definitia lui ,incat de atunci si pana in prezent savantii si matematicienii (de renume mondial) n-au mai putut adauga nici macar o virgula.
  Giurgiuvene,m-ai convins:revin la ce mi-a fost mie mai drag,da-o incolo de politica!

  • blend-a-merde spune:

   Matale faci ce faci si tot la rusi tragi…

   • Gârbaciu spune:

    Înainte să tragi o concluzie pripită era bine să dai o căutare să vezi cine a fost Kolmogorov!Deci după părerea matale trebuie să repingem ceva de valoare dacă provine dintr-o nație pe care nu o simpatizăm.Americanii au făcut mai multe ecranizări după clasticii ruși decât rușii înșiși,și asa l-am văzut pe unul din Frații Karamazov ras in cap (actorul Yul Brynner).Iată un singur exemplu despre cum apreciază unii valorile altora.

 3. Cetățean Bucureștean spune:

  Poate le trimiteți și „Primul Pas”,că sunt pline librăriile din București cu exemplare care zac în rafturi și în vitrine.
  Un iubitor de carte mai mucalit zicea ieri la o Librărie cu renume din apropierea Casei Armatei din București,care înainte de ’89 avea vitrina plină cu”OmagiuTovarășului…”,zicea deci bucureșteanul cu pricina:”Dar o carte de Fizică,scrisă de domnu’,nu aveți? Că eu asa știu,un profesor de Fizică scrie cărți de Fizică,unul de Mate scrie cărți de Matematică s.a.m.d.Memorii sau Amintiri oamenii de seamă scriu ceva mai târziu…”Cu precizarea că Librăria respectivă este profilată pe lucrări științifice și de specialitate,cursuri și manuale universitare,dar are și un raion de literatură beletristică,unde am stat cândva ore întregi la coadă să cumpăr”Delirul” și”Cel Mai Iubit Dintre Pământeni”…

  • Maicu Terezu spune:

   drag postac psd-ist,
   sunt curios cati bani publici iti intra lunat in buzunar,doar pentru a-i ridica in slavi pe ai tai activisti de partid.probabil cand va intra ponta la puscarie o sa ii scrii zilnic ode de preamarire si de regret.daca ar fi sa facem o comparatie intre prim-ministrul penal copy-paste si presedintele statului,ar trebui sa stam ore buna si sa discutam,dar e pacat sa dau nas unor postaci ce apara penalii comunisti.pacat ca iti strici viitorul pupand dosuri mai batrane ca moastele

   • Maicu Terezu spune:

    erata: scuze pt graba cu care am scris,si pt erorile strecurate in textul meu

    • Scuze acceptate și…atât! Am treburi mult mai importante decât să vă răspund la elucubrațiile de mai sus! Mai vorbim când va apare „Al doilea pas”,poate ne explică autorul de ce a vrut Partidul Său,Guvernul Său,Parlamentul Său,sau poate chiar România Sa!

 4. Maicu Terezu spune:

  felicitari pentru initiativa.sa pastrati niste carti ca sa i le trimiteti lui ponta cand ajunge la parnaie.sa-i citeasca seara lui sova si lui mazare