Publicat : joi, nov. 9th, 2017

Revolutia fiscala intre patronii rai si hrapareti si “agenturili” straine…

editorialMotto: Indrazneste sa crezi!
Personal, n-am inteles nimic din toata tevatura cu revolutia fiscala a guvernului lui Dragnea. Cui foloseste, daca va castiga sau va pierde angajatul sau daca STATUL are vreun gheseft in toata “afacerea”. Si n-am inteles nimic pentru ca nimeni nu explica cu responsabilitate, cu subiect si predicat, matematic, cum se va proceda. In dulcele stil romanesc, mai intai apar legile si abia dupa aceea, foarte tarziu apar normele de punere in aplicare.
Mai mult, guvernantii au invatat o fraza pe care o repete mecanic: “Nu va scadea netul angajatilor de la stat (si sunt o gramada – are statul grija de ei – N.R.), dar nu garantam acest lucru pentru cei din mediul privat – depinde de masurile luate de patron sau angajator”.
Mai sa fie al naibii! Inteleg ca guvernantii, dupa ce au bulibasit sistemul ies basma curata oricum ar fi… Daca scad salariile, daca revolutia lor da chix, de vina este raul si hraparetul de patron, care suge sangele clasei muncitoare… Daca niste privati oarecare nu isi vor permite sa ofere la fel de multi bani pentru angajati si vor fi nevoiti sa restructureze activitatea si sa faca concedieri, “Uite, vedeti? V-am spus noi! Hraparetii de patroni isi bat joc de oamenii muncii… Huoooo, huideoooo!”
Finantisti cu renume critica revolutia fiscala, opozitia urla ca din gura de sarpe, leul a ragusit si a atins o scadere istorica fata de EURO, companiile de stat sunt in colaps si anunta ca nu mai avem rezerve de gaze si o sa inghetam la iarna, Banca Nationala anunta apocalipsa inflatiei, dar Guvernul merge inainte ca soldatul sovietic.
Preturile la combustibil au luat-o razna, alimentele s-au scumpit – oul costa cat doua paini! – energia electrica s-a majorat, gazul s-a scumpit si el…
Este evident ca patronii hrapareti si rai sunt de vina!
In ’89, Ceausescu dadea vina pe “agenturili” straine care au pornit revolutia ce i-a adus sfarsitul. Un eventual esec al revolutiei fiscale din 2017 va avea drept cauza, in opinia noilor “ceausei” – patronii rai si hrapareti!
I.D.

Despre autor

-