Publicat : mar, mai 5th, 2015

S-a incins tarata intre tigani… Cine-i bulibasa?

bulibasa (1)Un articol din publicatia online „Saptamana giurgiuveana” http://saptamanagiurgiuveana.ro/index.php/editoriale/5616-de-ce-ii-d-bulibaa-la-gioale-lui-barbu#addcomment ne-a atras atentia, chiar la o zi dupa… ziua mondiala a libertatii presei. Tocmai citisem mesajul presedintelui patriei (si al meu, nu-i asa?), care spunea, citez:

„O presă libera contribuie la consolidarea democratiei si la dezvoltarea unei societati prospere. Pentru acest drept am luptat in 1989, iar rolul mass-media este esential in apararea interesului public. Ziua Mondiala a Libertatii Presei ne readuce aminte cat de importanta este libertatea de exprimare”, spunea presedintele Iohannis.

Tocmai de aceea… Nu limbajul mi-a atras atentia la articolul din „Saptamana giurgiuveana”, ci faptele, esenta din care incerc sa extrag… chintesenta. Sunt prea ermetic? Buuuun… Concret, cica unul (de aceeasi etnie sau nu?) ar vrea sa fie bulibasa si sa uneasca castele (nu castelele, sa ne intelegem) tiganesti din Giurgiu. Adicatelea, rudarii, lingurarii, ursarii, spoitorii, partidul lui Cioaba cu partida Romilor si ce s-o mai gasi.

In articol se spune ca potentialul viitor bulibasa care vrea „sa este” ii cam da „la gioale” primarului Barbu (desi nu l-am vazut mergand sontac pe edilul sef). O fi, nu zic ba, dar ‚bulibasa” ala de care vorbeste in Saptamana un rom sadea, cu patalama si pedigree, sef de partid(a) a romilor, trebuie sa stea bine-n papuci, ca cica au sarit la jugulara lui tiganii dintr-un cartier unde isi facea campanie (mai multe amanunte in articolul preluat din Saptamana giurgiuveana).

Ehee, bre bulibaso, s-au desteptat si tiganii… Nu-i mai cumperi cu un mic si-o bere, cu haine de la second hand si cu obiecte decrepite de capatat… „Vrea” si ei respect, gadgeturi (care „e” scumpe) si, apoi, daca e vorba de bere, macar sa fie Leffe – de calitate…

Probabil ca d-aia a fost „ocarat” , asa cum se scrie la site-ul amintit.

Si totusi, asteptam de la site-ul respectiv, numele, prenumele, „fonctia” si gradul bulibasei… Hai manca-ti-as sufletelul tau, „sa mananca” si gura noastra de jurnalisti ceva stire de senzatie, „sa curge” sangre pe prima pagina…

Trailes de baftalo!

„DE CE II DA BULIBASA LA GIOALE LUI BARBU

De ce ii da bulibasa la gioale lui Barbu? E intrebarea pe care o pun si eu si am incercat sa imi raspund numai ca pana acum nu prea am reusit decat daca fac un intreg scenariu bazat pe surse. Ori sursele pe care le am eu sunt convins ca le are si edilul Barbu. Faptul ca nu reactioneaza si nu il trimite sa ascute creioane pe bulibasa… ori nu vrea inca sa ii taie macaroana ori inca ii este frica de consilierii locali veniti de la ppdd si care in principiu inca sunt controlati de bulibasa.

Saptamana trecuta pe principiu nu stie nimeni, a avut loc insa o intalnire in biroul bulibasei cu membrii partidului lui Cioaba ala de a tepuit tiganii si i-a pus sa le trimita cate 2 milioane de lei ca le da el pensii de 20 ooo de euro de la nemti. In discutia din biroul bulibasei s-ar fi discutat de genul… Bre sefule sa ne sara ochii din cap daca nu noi, care avem protocol cu unpr-ul vrem sa candidezi matale manca-ti-as banii matale de smecher care esti. Ca noi suntem multi, iti aducem liste cu 75 000 de expectoranti care te voteaza sa ne ne moara toti vecinii de la noi de pe scara… Ca am stat noi si ne-am handit ca matale esti alesu sa mor. Ca ai dat haine vechii si cada din casa la tiganii si tiganii te iubestera rau! Ne-a spus nou sa venim sa iti spunem manca-ti-as volanul de la tiguan.

Cam asa ar fi decurs discutia dintre bulibasa si samsari dupa care acesta inflacarat de ideea ca o sa fie alesul tiganilor s-a deplasat cu sluga desemnata omul de incredere in relatia cu tiganii in cartierul de la obor. Ajuns acolo a inceput sa le promita la tigani ca le da el haine vechi, televizoare color numai ca acestia sa ii puna stampila pe el.

Ce nu a stiut insa bulibasa cand s-a dus acolo e ca o sa fie ocarat, huiduit si luat la misto.. Bai ce vii tu sa ne spui noua ma sa te votam pe tine tu vrei sa ii locul lu Barbu primarele?? Du-te ba nene de aici HUO HUO.”

N.R. Semnale despre intamplarile de mai sus aveam si noi: intalniri secrete, chefuri in diferite locatii, dar le-am considerat… tiganii. Se pare ca nu-i chiar asa si ca vorbele targului nu sunt chiar aruncate in vant. S-ar putea sa stim mai mult decat punem in pagina… Mult mai mult… Dar asteptam de la site-ul respectiv, nume si prenume. Pentru confirmare…

Daca se intreaba cineva de ce am scris „cele de mai sus” aveti raspunsul in citatul presedintelui Johannis.

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Vasile cobzarul spune:

    Jimmy…te-ai spălat pe fata înainte sa scrii articolul asta?! Sau mergem pe principiul nici usturoi nu am mâncat nici gura nu ne pute…