Publicat : mie, apr. 5th, 2017

Sindicalistii de la Fisc urecheaza Guvernul si ameninta cu proteste

anaf-3Cutia Pandorei a fost deschisa chiar de cei care promoveaza pacea sociala si care au castigat alegerile cu un program de guvernare in care “se da” mult si se cere… nimic.
Acum a venit randul Sindicatului National Finante Publice – SindFISC, care atrage atentia guvernantilor ca, de modul in care angajatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala isi desfasoara activitatea de zi cu zi depinde in mare masura indeplinirea programului de guvernare asumat de actuala coalitie guvernamentala! Insusi Premierul Sorin Grindeanu, in luarile de cuvant din presa ultimelor zile, a afirmat ca ANAF este „o instituţie cheie”, in atingerea obiectivelor guvernamentale.
“Stimati guvernanti, nu este posibil sa ne solicitati mereu atragerea de venituri la buget, in conditiile in care, in cadrul Ministerului de Finante ne sunt incalcate drepturile! Pentru noi nu au fost prevazuti niciodata bani in buget pentru acordarea de tichete de vacanta, la noi s-au blocat promovarile, pentru noi nu se acorda niciun fel de sporuri la salariul de baza, la noi nu s-au egalizat salariile de baza la nivelul maxim impus de lege si hotararea CCR, desi prin activitatea pe care o desfasuram, cu totii suntem obligati sa respectam prevederile legale ce ne guverneaza munca!
Odata cu propunerile facute pentru Legea salarizarii unitare in domeniul bugetar, se vorbeste despre cresteri salariale pentru diferite categorii socio-profesionale cum ar fi: politisti, medici, etc., dar nu si pentru finantisti.
Daca salariile angajatilor din Finante vor ramane la nivelul de jos al salarizarii din sectorul bugetar, va incepe si exodul finantistilor, nu numai al medicilor sau altor categorii profesionale, fenomen constatat de mult timp si adus de organizatia noastra la cunostinta domniilor voastre, in special cu privire la salariatii din zonele specifice activitatii fiscale (inspectie fiscala, antifrauda, executare silita, juridic, IT, etc). In conditiile in care, acest exod se va amplifica, oare cine va mai contribui la alimentarea bugetului din care trebuie platite salariile mult promise celorlati bugetari? Cum se vor mai colecta veniturile cu care sa se duca la indeplinire programul de guvernare?
Va informam ca, exista tensiuni puternice in randul angajatilor din Finantele Publice, care ameninta ca vor inceta sa isi mai duca la indeplinire atributiile de impulsionare a colectarii veniturilor la bugetul de stat, in conditiile in care, nu le sunt respectate drepturile prevazute de lege”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de presedintele SindFISC, Liviu Toader.
Asadar, acum a venit randul “finantistilor” sa ceara…
Ei solicita deblocarea promovarilor pe post in cadrul sistemului institutional al Ministerului Finantelor Publice, prevederea in buget a sumelor necesare acordarii tichetelor de vacanta, nivel de salarizare de baza decent, in functie de importanta sociala a muncii prestate, acordarea de sporuri specifice activitatilor specifice, asigurarea protectiei juridice pentru angajatii care isi asuma riscuri deosebite in desfasurarea activitatii institutionale, recunoasterea functiilor specifice corespunzatoare activitatilor specifice in cadrul ANAF si nu in ultima instanta, finantarea corecta a intregii activitati desfasurate de angajati in atingerea obiectivelor asumate de Guvern prin programul de guvernare…. Altfel vor iesi in strada…

Despre autor

-