Publicat : sâm, sept. 12th, 2015

Statistica (INS) plaseaza din nou judetul Giurgiu… „pe locul I”

GiurgiuCa judetul Giurgiu detine „recorduri” inedite nu mai este o noutate pentru locuitorii judetului. Judetul cu cei mai multi bolnavi de cancer, judetul cu cel mai ridicat grad de analfabetism, judetul cu cele mai mici medii la BAC, judetul cu cele mai slabe rezultate ale dascalilor la titularizare… Judetul cel mai sarac din Romania.

Asadar, faptul ca Institutul National de Statistica (INS) ne claseaza iarasi „in fruntea” unui clasament, nu mai poate fi o surpriza.

Potrivit INS, in trimestrul al doilea al anului 2015 se inregistreaza cele mai mici pensii din tara. Valoarea medie a pensiei pe judet este de 711 lei, in timp ce in Bucuresti (la numai 60 de km de Giurgiu) pensia medie este de 1.122 lei, iar la nivel de tara este de 892 lei.

In judetul Giurgiu, raportul dintre pensionari si salariati este… pe minus – 10 salariati la 17 pensionari, in timp ce in Capitala sunt 5 pensionari la 10 salariati.

Datele statistice au fost facute public de catre INS. Precizarea este imperios necesara pentru politicienii care se bat cu caramida in piept cu proiectele pe care le-au sustinut pentru municipiu. Si cand spunem „politicieni” ne referim la clasa politica din judetul Giurgiu (parlamentari si politicieni locali) care s-a perindat „la ciolan” din 1990 pana astazi.

Despre autor

-