Publicat : joi, feb. 25th, 2016

32 de milioane de euro – alocare predeterminata pentru municipiul Giurgiu

porIn cadrul unei conferinte de presa, primarul Nicolae Barbu a anuntat ca municipiul Giurgiu are o alocare orientativa predeterminata de 31,7 mil. euro pe Axa Prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile a Programului Operational Regional 2014-2020.
Conditia principala de acordare a finantarii o constituie elaborarea unei strategii integrate de dezvoltare urbana (SIDU), pe care municipalitatea o are deja in curs de realizare, prin actualizarea Strategiei de Dezvoltare Locala a Municipiului Giurgiu.
Proiectele propuse in SIDU Giurgiu pentru care exista deja studii sunt asfaltarea sau betonarea strazilor de pamânt, modernizarea si asfaltarea strazilor betonate, modernizarea parcurilor Tineretului si Elevilor si monitorizarea video a punctelor cheie din orasul Giurgiu.barbu strada N.T.
“In acest proiect intra reasfaltarea tuturor strazilor din oras. In acest moment se recartografiaza, se verifica si se dau numere cadastrale pentru toate strazile din oras. S-au finalizat cei 34 de km de strazi din zona Ramadan, insemnând de la sos. Sloboziei si pâna la Negru Voda, marginit de calea ferata, toata zona respectiva de case, care va intra in acest proiect. Pe masura ce finalizam aductiunea de gaze pe anumite strazi vom veni cu asfaltarea”, a precizat primarul Barbu.
In SIDU vor fi incluse toate posibilele interventii sau proiecte care pot fi realizate in Giurgiu, atât de municipalitate, cât si de mediul privat sau alti actori, iar acestea vor fi propuse spre finantare. In elaborarea SIDU se tine seama si de alte documente de planificare strategica, precum PMUD (Plan de Mobilitate Urbana Durabila), care este deja realizat, urmând a fi adaptat cerintelor ghidului final al axei 4. Odata realizate PMUD si SIDU, vor intra in procesul de verificare de catre autoritatile de management (ADR si/sau MDRAP), apoi se va intocmi un document justificativ ce va include propunerile de proiecte ale municipiului Giurgiu pentru finantare prin POR. Acest document va include proiecte a caror valoare insumata nu trebuie sa depaseasca alocarea financiara. Si celelalte proiecte vor fi depuse pentru finantare, insa prin alte axe ale POR sau alte programe si vor câstiga punctaj superior la evaluare pentru ca se afla in SIDU.

Despre autor

-