Publicat : vin, ian. 27th, 2017

870 de caini pe 721 de locuri in adapostul din municipiul Giurgiu

caini 1Despre cei 870 de caini care sunt chiriasi ai adapostului din municipiu Giurgiu – un adapost cu o capacitate de numai 721 de locuri – nu se poate spune ca duc chiar… o viata de caine. Acestia primesc hrana suficienta si ingrijire medicala de specialitate, in limitele fondurilor si ale legislatiei in vigoare.
Societatea Giurgiu Servicii Locale (GSL), care gestioneaza Adapostul de caini fara stapan a avut insa “bucuria” de a primi un cadou neasteptat pe 30 decembrie 2016: o amenda de 8.000 de lei pentru suprapopularea adapostului … Si nu a fost singura pe anul 2016, desi conducerea societatii a avut un medic veterinat angajat, care insa a refuzat (subit) sa presteze servicii de eutanasiere a cainilor foarte bolnavi si a celor foarte agresivi. Dar acesta este un subiect pe care il vom trata in alt material…
Gina Isaia, seful Serviciului Gestionare Caini fara Stapan ne-a relatat ca in perioada in care a nins abundent si in care adapostul a fost acoperit efectiv de zapada, angajatii serviciului au facut eforturi supraomenesti pentru a deszapezi caile de acces si aleile dintre custile patrupedelor. S-a apelat chiar si la inchirierea unui utilaj de mici dimensiuni cu care s-a accelerat ritmul deszapezirii.
In acest moment, in adapost sunt 20 de caini foarte agresivi, un real pericol pentru celelalte patrupede care populeaza custile locatiei.
“Cainii agresivi sunt relativ separati de ceilalti, pentru ca nu avem posibilitatea sa le asiguram custi separate. Daca ii cuplam intre ei pe cei agresivi, nu este bine, pentru ca se sfasie reciproc. In ce priveste caini bolnavi, avem doar sase caini sub tratament… Cu siguranta ca mai sunt si alti caini bolnavi – sunt cei care sunt foarte slabi si pentru care trebuie facute analize amanuntite” a declarat Gina Isaia – seful Serviciului Gestionare Caini fara Stapan.caini 2

Despre autor

-